Előzzük meg a betegségeket ezzel a két hozzávalóból készült szuper erős csodakeverékkel

Az egyik leghatásosabb betegségmegelőző módszer, ha gyógy-, vagy fűszernövényekkel erősítjük az immunrendszerünket, hiszen ezek a természetes csodaszerek serkentik az anyagcsere-folyamatokat, és a legerősebb védelmet nyújtják a meghűlés, az influenza ellen.

2015-09-15_064415

Erre a legjobb két alapanyag: a fokhagyma és a gyömbér. Kettejük kombinációjával egy szuper erős gyógyszert készíthetünk.

A fokhagyma

Ez a fantasztikusan egészséges kis zöldség, amelyet leginkább ételeink ízesítésénél használunk, remekül írtja a baktériumokat, a gombákat, védi a sejteket a szabad gyököktől, így megelőzhető a rák kialakulása is, de ha már elszaporodtak a daganatos sejtek, azokat is képes megölni.

Erősíti az immunrendszert, sok benne az ásvány és a B-vitamin, de a legfontosabb alkotórész az allicin nevű anyag, amelynek köszönhetően a fokhagyma a legerősebb természetes antibiotikum. A rossz koleszterinszintet is csökkenti. A fokhagymát a legjobb nyersen fogyasztani, hiszen ekkor jutunk hozzá a legtöbb benne rejlő jótékony hatóanyaghoz.

A gyömbér

A gyömbér a természet egyik legnagyobb ajándéka. Tartalmaz szelént, magnéziumot, béta-karotint, káliumot, és C-vitamint is. Ma már nem jelent gondot a friss gyömbér beszerzése, majdnem minden nagyobb üzletben megtalálható, ezért egész évben élvezhetjük egészségvédő hatását. A gyömbér is erősíti a szervezet védekezőképességét, segít az emésztésben. Lehet főzni belőle levelest, vagy fűszerként használni.

A természetes gyógyszer elkészítéséhez szükségünk lesz:

egy cikk fokhagymára,
egy darab gyömbérre,
egy citromra,
organikus mézre,
valamint nem pasztörizált almaecetre.

Első lépésként pucoljuk meg a fokhagymát, majd reszeljük le jó apróra. Tisztítsunk meg egy kisebb gyömbérdarabot, majd azt is reszeljük le és keverjük el a fokhagymával. Ezzel készen is van a gyógyszerünk alapanyaga. Vegyünk elő egy bögrét, majd tegyünk bele egy teáskanál organikus mézet, majd mehet bele a nem pasztörizált almaecet, ebből is egy teáskanálnyi kell. A citromot vágjuk kettőbe, majd egy teáskanálnyi levet facsarjunk ki, ezt is adjuk hozzá a gyógykészítményünkhöz. Keverjük össze az egészet. Ezután mehet bele a lereszelt gyömbér és a fokhagyma, majd öntsük fel vízzel az egészet, hogy egy félbögrényi italt kapjunk. Ezt azonnal, frissen igyuk meg.

Hozzászólások: