ALKOHOLT PERMETEZ A MATRACÁRA, NEM HISZED EL, HOGY MIÉRT!

Az alkoholt sokan használják fertőtlenítőként vagy ragasztó eltávolítására. De ezekrőla  fantasztikus felhasználási módokról még biztosan nem hallottál!

1. Megszabadít a poloskáktól

A poloskától nehéz megszabadulni, ha egyszer elszaporodnak.Bárhogy bekerülhetnek a lakásba, egy bőrönddel vagy egy hálóvendéggel. Hála az égnek, az alkohol elpusztítja ezeket a csúnya kártevőket. Töltsünk meg egy spray palackot alkohollal és spricceljük be vele a párnákat és matracokat. Mivel peték maradhatnak az ágyban, ezért fontos, hogy ismételjük meg ezt a folyamatot többször, hogy teljesen megszabaduljunk tőlük.

this-woman-sprays-alcohol-on-her-bed-she-cant-believe-what-she-finds-that-night

2. Dezodor helyett

Ha nincs dezodorod vagy otthon felejtetted, az alkohol is elöli a baktériumokat, amelyek a rossz szagoot okozzák. De folyamatosan ne használjuk, mert kiszárítja a bőrt.

 

3. Jégakku

Ha alkoholt teszünk a fagyasztóba, akkor nem jéggé, hanem inkább egy hideg, sűrű masszává fagy. Miért fontos ez? Mert tovább tartja a hideget, mint í vaz. Nagyon jó sebesülések jegelésére vagy jégakkunak kiránduláshoz. Lezárható zacskóban hűtheted le.

4. Tetvek ellen

Ha alkoholt összekeversz levendulaolajjal, szuper tetűirtó szert kapsz. Csak spricceld a fejbőrre, és ismételd, amíg el nem pusztulnak a serkék is.

5. Fültisztítás

Keverj össze ecetet és alkoholt, ezt cseppentsd a fülbe, felolvasztja a zsírt. Biztonségosabba fültisztító pálcikánál, amivel betolhatod a szennyeződést a hallójáratba, ami füldugulást, gyulladást okozhat.

6. Köröm lakk lemosó helyett

Sokkal kíméletesebb az acetonnál, és a szaga sem olyan büdös. Kicsit tovább tart lemosni a lakkot, de jobbat tesz a körömnek, ha ezt használod.

7. Nincs több benőtt szőrszál

A benőtt szőrszál, gyulladt szőrtüsző a legrosszabb dolgok egyike. Csak kend be borotválkozás vagy gyantázás után a bőrt, és nem lesznek gyulladt szőrtüszők.

8. Arclemosó

A benzoil-peroxid gyakori összetevője a pattanások elleni krémeknek és kenőcsöknek, de az alkohol is ugyanolyan jól működik. Gyulladáscsökkentő és nyugtató, nem csak fertőtlenítő. Enyhíti a pattanásokat, és segít megelőzni az újak megjelenését..

9. Herpesz

Herpeszelleni krém helyett ugyanolyan jó az alkoholos lemosás. Gyorsabban leszárad a herpesz.

10. kézfertőtlenítő

Az alkohol remek házi kézfertőtlenítő. Keverjünk össze aloe vera gélt fél evőkanál izopropil-alkohollal, és néhány csepp teafaolajjal és tegyük egy zárható üvegbe. Kész is a házi kézfertőtlenítő!

Hozzászólások: