7 biztos jel, hogy eszelősen féltékeny!! Te magadra ismersz?

Ellenőrizget

Általában nem a legelején bukik le ezzel a hölgy, de azért sanszos, hogy előbb-utóbb sor kerül rá. Az ellenőrizgetés irányulhat a telefonodra, a közösségi adatlapodra, de akár az ismerősökre is, akiktől idővel visszahallod, hogy faggatózott rólad.
Némi aggodalom belefér, főleg az elején, amikor mindenki szeretné pontosan tudni, mennyire megbízható a másik. De később, ha semmi okot nem adtál rá, az eszeveszett gyanúsítgatás meglehetősen idegesítő tud lenni.

Folyton duzzog

A férfiak rémálma egy hisztis, duzzogó nő, márpedig aki ellenőrizget, az sanszos, hogy így fog viselkedni. Sokan megpróbálják véka alá rejteni a féltékenységüket, ám ennek a jól ismert duzzogás lesz az eredménye. 

Ő nem mer semmit mondani, hiszen akkor lebukna, hogy nyomozott, neked pedig fogalmad sem lesz róla, miért hisztizik már megint. Patthelyzet, amin csak a kommunikáció és az őszinteség fog segíteni, bármennyire is lehetetlennek tűnik ez az adott helyzetben.

Beleavatkozik az életedbe

Egy normális, egyenrangú kapcsolatban eszébe sem jut a feleknek, hogy beleavatkozzanak a másik életébe, míg egy féltékeny barátnő esetében ez mindennapos dolog. 

Ilyen az, ha pl. felveszi a telefont a nevedben és elküldi az illetőt melegebb éghajlatra, vagy éppen nem adja át az üzenetet és törli a híváslistádat. kadinlar_eslerinden_ne_gizler1

Szélsőséges esetnek tűnik, pedig egyáltalán nem az, ahogy arra is láttunk már példát, hogy egy féltékeny barátnő ismerősöket töröl le párjától a közösségi oldalon. Ezek már egyértelmű lépéseknek számítanak a zöldszemű szörnyhöz vezető rögös úton.

Észrevétlenül leépíti a lányokat

Ha neked is vannak gyerekkori lánybarátnőid, vagy olyan nőismerőseid, akikkel tényleg csak haveri viszonyt ápoltok, akkor nagy esély van rá, hogy a társaságot a túl féltékeny barátnő eltünteti mellőled.
Persze, ha nem mondod el, hogy kik ők és mikor találkozol velük, akkor nem mondhatjuk, hogy jogtalan az aggodalma.
Alkalmanként egy kávézásért, vagy közös buliért nem szólhat, de ha mondjuk olyan körülményeket teremtetek, amik felérnek egy randival, akkor érthető, hogy nem díjazza a kapcsolatotokat.
Ezen felül sajnos lelki terrorban fog tartani és nagy az esély rá, hogy a harmónia érdekében inkább lemondod ezeket a baráti találkákat.

Mindent rád fog

A lelki terror egyik része a duzzogás, a másik a bűntudatkeltés. Az más tészta, amikor a barátnőd megpróbálja elmagyarázni, miért esik rosszul neki az, amit teszel, majd elgondolkozván rájössz, hogy ez fordított esetben valószínűleg téged is bántott volna.
Ez a normális kommunikáció, amire szükség van ahhoz, hogy egy kapcsolat működhessen.
A féltékenység esetében azonban arról van szó, hogy a barátnőd mindenért téged tesz felelőssé, akkor is, ha teljesen hétköznapi, természetes dolgokról van szó. Közös megegyezésen kell alapulnia a kapcsolatotoknak, meg kell beszélnetek, milyen határokat szabtok.
Ez többnyire kimerül a hűségben, ami azonban nem jelenti azt, hogy senki mással nem beszélhettek?

Mit ne tegyél?

Először is ne titkolózz, mert az csak olaj a tűzre. Könnyű útnak tűnhet ily módon elkerülni egy veszekedést, de ha nem mondasz igazat és kiderül a turpisság, akkor okot adsz a féltékenységre és arra is, hogy neked legyen bűntudatod.
Inkább vállald a veszekedést már az elején, de állj ki a véleményed mellett, különben átadod az irányítást és sajnos esélyes, hogy egy véget nem érő hiszti lavinát indítasz el.
Ha nem így teszel, számodra megmarad az aggodalom és az állandó félelem: észrevétlenül is úgy fogsz viselkedni, mintha korábban valóban okot adtál volna a féltékenységre.

Mit tehetsz?

Nagyon sok férfi ráhagyja a nőre az egészet, hogy az forrjon a saját levében, pedig ez a legrosszabb, amit tehetsz. 

Muszáj kommunikálnotok, beszélnetek, mert elhiheted, hogy egy féltékeny nő össze-vissza fog kombinálni és olyan elkeseredett lépéseket tesz, amiket az előbb is ecseteltünk. Mindkettőtök számára megfelelő opciót kell találnotok, különben kínkeserves lesz a kapcsolatotok és szakítással fog végződni. 

Neked nem szabad okot adnod a féltékenységre, neki viszont nem szabad bizalmatlankodnia: ezt a két végletet elkerülhetitek, ha nem titkolóztok, őszinték vagytok és bátran mertek beszélni az érzéseitekről, gondolataitokról.
Hozzászólások: