4 fontos jel, hogy készen állsz a szülővé válásra

A szülővé válás egy életmódváltó élmény. Tehát fontos dolog, hogy mindkét szülő készen legyen erre a fontos feladatra.

Vannak, akik úgy vélik, hogy létezik egy biológiai óra amely gyorsan ketyeg és ha a kisbaba nem érkezik mielőtt a 30-at betöltenénk, akkor túl késő. Shoshana Bennett pszichológus szerint azonban a gyermekvállalás a pár érettségén és nem az életkorán kell alapulnia!

Vannak olyan jelek, amelyek segítenek abban, hogy eldöntsd, készen állsz vagy sem arra, hogy szülő váljon belőled. Az alábbiakban megtalálod azokat a jeleket, amelyeket Carl Pickhardt pszihológus, a Surviving Your Child’s Adolescence könyv szerzője felsorol.

1. Szilárd kapcsolat: Pickhard szerint bizonyos kérdésekben mindkét félnek ugyanazon az oldalon kell állnia. Természetesen nézetkülönbségek és konfliktushelyzetek mindig adódnak, de azok a párok, akik konfliktusok megoldásával kapcsolatos problémákkal küzdenek, azoknak gyermekkel a nyakukon még nehezebb dolguk lesz.

2. Tudj odafigyelni magadra: amikor gyermeked születik, ez nem azt jelenti, hogy abba kell hagynod a magadról való gondoskodást. A gyermekvállalás áldozatot jelent, de ne áldozd fel a saját egészséged és a kapcsolatodat a partnereddel. Pichkard szerint egyszerre mindháromra képesnek kell lenned.

3. Önfegyelem: ha olyan gondolkodásmóddal rendelkezel, hogy bármit befejezel, amit elkezdesz, akkor ugyanerre a mentalitásra lesz szükséged akkor is, amikor gyermeket vállalsz. Ha erős munkabíróképességed van, akkor arra is képes leszel, hogy gyermeket vállalj.

4. Önmegvalósítás: Pickhard elmagyarázza, hogy az önmegvalósítás valójában egy erős meggyőző érv, hogy készen állsz a szülővé válásra. Ha látni szeretnéd, hogy gyermeked sikeres felnőtté váljon, akkor neked is fel kell mutatnod valamit.

Vannak olyan jelek is, amelyek megmutatják, hogy még nem vagy kész a szülői feladatra. Sherman szerint ha más gyerekei nem érdekelnek, akkor a sajátod sem fog érdekelni. Érdemes ezen elgondolkodni.

1. Pénzügyi instabilitás: Kruk elmagyarázza, hogy a gyerekek drágák. De azt is hozzáteszi, hogy ez nem azt jelenti, hogy gazdagnak kell lenned, hogy gyermeket vállalj, azonban bizonyos dolgok feláldozását ígényelheti. Talán érdemes megfontolni, hogy pénzügyileg készen állsz arra, hogy gyermeket vállalj.

2. Még nem vagy elég tapasztalt: Az Ohio Állami Egyetem kutatásai azt mutatják, hogy azok a személyek, akik 23 évesnél korábban vállalnak gyermeket, nagyobb valószínűséggel esnek depresszióba, különböző munkahelyi, pénzügyi nehézségek miatt.

3. Nem tudsz lemondani egy buliról: Sherman szerint nagyon nehéz lesz, ha minden hétvégén össze akarsz jönni a haverjaiddal. Sherman azt is hozzáteszi, hogy a bulizás nem az elsőrendű dolga annak, aki gyermeket vállalt. Ha még mindig a fiatalos életmódhoz ragaszkodsz, akkor lehet, hogy még nem állsz készen!

Hozzászólások: