Vércukorszint csökkentése orvos és gyógyszer nélkül!

Az mindig is kiábrándító volt, amikor az orvos az inzulin terápiára int minket, vagy szigorúan előírja mit szabad és mit nem szabad ennünk. A cukorbetegség az inzulin hiánya vagy csökkent termelődése miatt kialakuló összetett anyagcserezavar, melyben a szénhidrát-anyagcsere zavara mellé a fehérje- és a zsíranyagcsere zavara is társul. Legjellemzőbb tünete a vércukorszint megemelkedése.

A cukorbetegség felosztása

Két alaptípusát különböztetjük meg, az 1-es és 2-es típusú cukorbetegséget. Az 1-es típusú cukorbetegség elsősorban gyermek és ifjúkorban alakul ki, legtöbbször viharos tünetekkel. A szervezet nem termel inzulint, ezért a betegnek feltétlenül inzulin injekcióra van szüksége. A 2-es típusú cukorbetegség főként felnőttkorban jelentkezik, de tizenévesek körében is egyre gyakrabban találkozunk vele. E betegség kialakulásáért nagyrészt a külső környezeti tényezők a felelősek.

Ezek: helytelen táplálkozás, mozgásszegény életmód és a kettő eredményeként jelentkező kövérség. A rendellenesség abból adódik, hogy a szervezet nem tud elegendő inzulin termelni, vagy az inzulin nem tudja hatását megfelelően kifejteni. Ennél a típusnál főleg testmozgással, diétával és vércukorszintet csökkentő tabletták alkalmazásával lehet a vércukorszintet a kívánt szinten tartani.

A betegség előrehaladásával egyre gyakoribbak a fokozott érelmeszesedés következtében kialakuló tünetek. Az érelmeszesedés cukorbetegségben általános, azaz az egész szervezetben érintheti az ereket. Az általános érelmeszesedés leggyakrabban szívinfarktus, agyi infarktus, végtagi érellátási zavar formájában jelentkezhet. Az érelmeszesedés következménye a veseműködés és a látás romlása is. A látásromlás gyakran hirtelen alakul ki, a látás teljes elvesztéséhez is vezethet.

14520576984321_19059509412218_db

Az alábbi recept több cukorbeteget meggyógyított már!

Hozzávalók:

  • 1 torma, közepes méretű (20 cm hosszú, 2 cm széles)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dobozos sör

Elkészítés:

Mossuk meg a tormát, majd áztassuk vízbe, és hagyjuk állni 15-20 percig. Hámozás nélkül, vágjuk a tormát szeletekre, vágjuk apró darabokra a fokhagymát, tegyük mindezt egy üvegedénybe és öntsünk rá sört. Lezárt üvegedényben tároljuk 10 napig sötét helyen.

Használata:

Az első két nap egy teáskanállal fogyasszunk belőle napi háromszor , a 2. nap után emeljük az adagot egy evőkanálra, a napi 3 alkalom változatlan.

Hozzászólások: