TÖKÉLETES TISZTASÁG TAKARÍTÓSZEREK NÉLKÜL, ITT A 6 TRÜKK!

Amikor elfogyott a tisztítószer, vagy csak nem szeretnénk vegyszereket használni, akkor vessük be ezeket a trükköket a tökéletes tisztaság eléréséhez.

A szódabikarbónára csak egy kis ecetet kell önteni, hogy megszűnjön a dugulás

1029623_lefolyo

1. Rakjunk két marék krumplihéjat a foltos, vízköves edénybe, adjunk hozzá vizet és forraljuk fel. És az edény újra tiszta lesz.

2. Az ablaküvegre ragadt bogarak nehezen jönnek le tisztításkor, ezért először dörzsöljük át azokat egy frissen félbevágott hagymával, majd öblítsük le tiszta vízzel. Az üveg újra tiszta lesz.

3. A fa kerti bútorok tisztításához keverjünk össze 2 citrom levét, 1 deci olívaolajat és adjunk hozzá 1 liter vizet. Ezzel mossuk át a bútorokat.

4. Az ezüst evőeszközöket nem kell egyenként megtisztítani. Béleljünk ki egy serpenyőt alufóliával, öntsünk bele forró vizet és adjunk hozzá 3 teáskanál sót. Rakjuk bele az elsötétedett evőeszközöket fél órára, majd öblítsük le és szárítsuk meg.

5. A mikrohullámú sütő zsíros szennyeződéseit gyorsan eltávolíthatjuk, ha egy felszeletelt citromot rakunk egy tálka vízbe, azt a mikróba helyezzük és 10 percig melegítjük. Ezután csak ki kell törölni az illatos és tiszta készüléket.

6. Az eldugult lefolyóba öntsünk egy tasak szódabikarbónát és egy kis ecetet, majd dugaszoljuk be és hagyjuk egy órát állni. Ezután forró vízzel öblítsük le.

Hozzászólások: