Szulejmán feliratosan Bölüm 97 2/1. rész.

Szulejmán részek feliratosan!

Bölüm 97 2/1 rész.

97.rész Leírása

 

97. rész

Hürrem és Süleyman a teraszon beszélgetnek. A Szultán Ayaz Pasha halála miatt izgatott. Hürrem szerint, sokan kedvelték a Pashát, de vannak olyanok is, akik örülnek, hogy nincs többé. Süleyman elmondja, hogy Lütfü Pashát tette meg helyére, akit ő nagyon megbízhatónak tart. Lütfü hazamegy, és elújságolja nejének a hírt, hogy ő lett a Nagy Vezír. Hozzáteszi, hogy a Családnak már több Nagy Vezíre volt, akik nem voltak megfelelőek a posztra, mint pl. Ibrahim, de mostantól minden más lesz. Sah emlékezteti, hogy előléptetését NEKI köszönheti. Egyetlen dologra kell odafigyelniük, az pedig Hürrem, aki még erősebben tért vissza, és közösen kell megakadályozniuk, hogy Mihrimaht hozzáadják Rüstemhez.
Hürrem azt mondja Süleymannak, hogy már a Háremben is Mihrimah és Rüstem házasságáról beszélnek. Süleyman Ayaz Pasha javaslatáról beszél, amit közvetlen halála előtt tett, hogy Mihrimah legjobb férjjelöltje Rüstem Pasha. Hürrem azt mondja, őt is meglepte ez a javaslat, de úgy gondolja, Mihrimah a legjobb korban van a házasságra, és úgy tűnik, Rüstem illik hozzá. Süleyman is ugyanezen a véleményen van, de Mihrimah e házasság ellen van. Addig, amíg Mihrimah nem megy bele, lévén ő a kedvence, nem fogja engedélyezi. Hürrem csalódottan tekint urára.
Hatice azt mondja Sahnak, hogy már azt hitte, sikerült megszabadulniuk Hürremtől, de hibázott. Sah emlékezteti, hogy az új palotáját kéne birtokbavennie, mire Hatice irónikusan kineveti. Azt mondja, soha nem hitte volna, hogy megéli azt a napot, amikor a saját házából kidobják. Megvádolja nővérét, hogy mindent előre kitervelt, még Lütfü kinevezését is.
Hürrem a gyerekeivel vacsorázik, akik azon beszélgetnek, hogy vajon miért kellett anyjuknak Edirnébe menni? Hürrem csak annyit mond, hogy ez most már nem fontos. Amikor Mihrimah, a szobájába szeretne visszatérni, Hürrem nem engedélyezi.
Süleyman szomorúan hallgatja, hogy több mint ötezer ember halt meg a járványban, és még további embereket fertőztek meg. Megérkezik Barbarossa, aki tolmácsolja Mustafa levelében foglaltakat, valamint, hogy a levél soha nem érkezett meg a Szultán kezébe. Egy másolatot nyújt át neki. Süleyman Malkocoglout kéri meg, derítse ki, mi történt a levéllel, és büntesse meg a felelősöket.
Manishában várják a híreket Barbarossától, Yahya aggódik. Biztos benne, hogy a Szultán mérges lesz. Mustafa azt mondja, ő is olyan szeretne lenni, mint az apja. De ehhez cselekednie kell, nem ülhet a palotában. Barbarossa elmondja, hogy Mustafa hajóépítése nem saját célt szolgált, hanem, hogy az Ottomán Hajóhadat erősítse, miután kalózokkal kell szembenézniük. Lütfü magasztalja Mustafát, hogy méltó fia apjának. Süleyman, mikor megtudja, hogy fia hajóra szállt, hogy a kalózoktól kimenekítsen egy gyermeket, őrjöngeni kezd. Azt üvölti, hogy ez elfogadhatatlan, és nem érti, hogy egy herceg hogy tehette ki magát ekkora nagy veszélynek.
Hürrem kitart amellett, hogy Mihrimahnak hozzá kell mennie Rüstemhez. Mihrimah emlékezteti anyját saját ígéretére, amit még kislánykorában tett neki, hogy ahhoz mehet hozzá, akihez akar, akibe beleszeretett. Hürrem továbbra is azt mondja, hogy Malkocoglou nem szerelmes belé, de a lány szerint, a férfi csak hezitál, mert rossz emlékei vannak. Aztán Mihrimah azt mondja, hogy a házasság úgysem fog létrejönni, mert apja tudja, hogy ő nem akarja. Hürrem szerint, Sah hazudott neki, és az apja igenis akarja ezt a frigyet. Amikor megkérdi, anyja miért ilyen kitartó, azt válaszolja, hogy ő a boldogságáért harcol, és különben is lesz házasság, és kész! Mihrimah dühösen a szobájába szalad. Ott már várja Sah Szultána, aki a lány szomorú lelkét ápolgatja. Amikor Mihrimah azt kérdi, Sah miért törődik vele annyit, a Szultána azt feleli, hogy ő és a testvérei közel állnak a szívéhez, mert ők egy hús és vér, és úgy gondolja, valaki megpróbálja tönkretenni kapcsolatukat.
Sümbül informálja úrnőjét, hogy Mustafa nem csak hajókat építtetett, hanem ő maga hajóra is lépett? és a Szultán nagyon dühös lett, de a Pashák megvédték a Herceget. Hürrem ekkor jön rá, hogy a Tanács tagjait le kell cserélni. Malkocoglou elmondja a Pasháknak, hogy nem csak Mustafa levele tűnt el, hanem Hürremé is. Lütfü megjegyzi, hogy az, aki ellopta a levelet biztos, hogy ellenség, hiszen az fontos információkat tartalmazott. A velencei Tomaso Konterini gratulál Lütfü kinevezéséhez, és kéri, írjon alá egy megállapodást. Lütfü ironikusan megjegyzi, hogyan tehet ilyen javaslatot, miután Prevezában a velencei flotta megsemmisült. Lütfü szerint, annak érdekében, hogy most megkössék a megállapodást, az olaszoknak kincseket kéne hozniuk, valamint Róma kulcsát.
Lütfü találkozik Hürremmel, aki gratulál neki új pozíciójához, és kívánja, ne úgy végezze, mint elődei, Ibrahim és Ayaz Pasha ? Csodálkozik, miért van még Sah mellett, azok után, amit elmesélt neki. Manishában Rumeysa megpróbálja elcsábítani Mustafát, aki elutasítja. Hürrem azt mondja Süleymannak, hogy Mihrimah nem utasítja el a házasságot Rüstemmel, csak meg van lepődve. Süleyman szerint, nincs ok siettetni a dolgokat. Amikor Hürrem előhozza a Mustafa témát, Süleyman megijed. Hürrem magasztalja a Herceget, mert a kalózok letérdeltek előtte. De Süleyman nagyon dühös, szerinte Mustafa megengedhetetlenül viselkedett, és veszélybe sodorta az életét ? mert mindig arra kell gondolnia, hogy ő az Uralkodó Család tagja. Hürrem emlékezteti párját, hogy Mustafán kívül van még négy Herceg. Továbbá kifejezi, hogy a Herceg bátor, és a janicsárok mennyire kedvelik.
Mahidevran kérdi fiától, hogy szólt-e apjának. Mustafa azt feleli, Barbarossa vette át ezt a tisztet. Mahidevran szerint, senki sem állhat fia és a Szultán közé. Mustafa elmagyarázza anyjának, hogy a hegyek és a tenger máris közöttük van, és ahogy telik-múlik az idő, a távolság csak egyre nő. Mahidevran nyugtatja, hogy ő mindig az apja oroszlánja marad, mire Mustafa elmeséli apja álmát, amit Mehmet osztott meg vele. Majd azt mondja, talán már nem ő az apja oroszlánja.
Lütfü és Sah azon tanakodik, vajon Mustafa miért nem követte a törvényeket. Husrev Pasha úgy véli, Mustafa reakciója teljesen normális, miután az összes Herceg megpróbálja bizonyítani képességeit a Szultánnak. Ez mindig is így volt. Husrev engedélyt kér, hogy meglátogassa Haticét, a nő belemegy. Husrev szerint, eljött az ideje annak, hogy átköltözzenek az új palotába. Biztosítja az asszonyt, hogy kapcsolatukban semmi változás nem történik be, addig, amíg ő nem akarja.
Süleyman üzenetet küld Mustafának, hogy a bursai vadászaton találkozzanak. Közben Manishába is megérkezik a hír, hogy Ayaz Pasha meghalt, és helyébe Lütfü került. Mustafa szerint, Ayaz Pasha és Hürrem együttműködésének köszönhető a rengeteg haláleset, így biztosan megbűnhődnek majd tetteikért. Mahdevan azt mondja, Allah velük van, mióta Ayaz meghalt, hiszen Hürrem száműzve, Lütfü Nagy Vezír. Yahya informálja, hogy Hürrem visszatért a palotába, ráadásul a Szultán maga ment érte.
A mecset építése késésben van. Lütfü azt tanácsolja, Sinan vegye át az irányítást. Tomaso segítséget kér Malkocogloutól, viszonzásképp megjutalmazná. Malkocoglou ezt támadásnak veszi. Azt válaszolja, hogy csak a Szultánnak van joga békéről és háborúról dönteni, és ő soha nem fogja befolyásolni ebben. Ekkor a szobába belép Sylvia, akivel Malkocoglou már régóta ?ismerik? egymást. Miután Malkocoglou elment, Tomaso megkéri Sylviát, hogy segítsen. A lány megnyugtatja.
Rüstem levelet kap Hürremtől, melyben tájékoztatja, hogy Lütfü lett a Nagy Vezír, és ő felügyeli a Tanácsot. Házasságukat hamarosan nyélbe kell ütni, hogy bekerülhessen a Tanácsba. Hozzáteszi, hogy ellenségeik megpróbálják megakadályozni a házasságot, így nagyon óvatosnak kell lennie, biztosan megpróbálják majd megölni. Nigar bosszantja Rüstemet azzal, hogy Sah Szultána soha nem engedné, hogy Mihrimah hozzámenjen.
Sümbül hoz egy lányt Hürremnek, aki el fogja csábítani Lütfüt. Hatice mielőtt elindul új otthonába, azt mondja Sahnak, hogy sikerült elérnie, hogy Lütfü legyen a Nagy Vezír, de imádkozzon, nehogy ugyanaz legyen a sorsa, mint Ibrahimnak.
Süleyman bosszankodik, mikor Hürrem Mustafáról beszél. Nem áll meg, hanem csak mondogatja, hogy a janicsárok mennyire oda vannak Mustafáért. Süleyman végre félbeszakítja. Azt üvölti, hogy amíg él, nem hagyja, hogy bárki is a Hercegek közül ellene cselekedjen. Hürrem állát felemeli, kényszerítve ezzel, hogy a szemébe nézzen.
Mustafa megérkezik Bursába. Süleyman nem engedi, hogy megcsókolja a kezét. Az úton Süleyman csak Mehmethez beszél, Mustafa követi őket a többiekkel együtt. Úgy véli, a Szultán így bünteti, hogí még csak rá sem néz. Aztán, mikor a két Herceg egymással beszélget, Süleymannak eszébe jut Ibrahim, hogy ő mindig Mustafát támogatta. Majd eszébe jutott Ibrahim Mustafa iránit figyelme, és az, mikor megkérdezte, vajon ki Mustafa apja? (!!!) Süleyman őseikről mesél fiainak, hogy az apja, Selim Szultán hogy árulta el nagyapját, Beyazitot ? és hogy Selim hogy harcolt a saját apja ellen, hogy átvegye a trónt. Mustafa sokkolva hallgatja, és rájön, apja hazaárulással vádolja. Yahia azt tanácsolja, azonnal beszéljen az apjával, és magyarázza el a helyzetet. Mustafa apja bocsánatát kéri. Nem állt szándékában az apja háta mögött cselekedni. Apja magából kikelve üvölti, hogy viselkedése elfogadhatatlan, és mielőtt cselekszik, mindi azt kell figyelembe vennie, hogy ő egy herceg.
Mihrimah egész izgalomba jön, mikor szerelmes levelet kap. De mikor meglátja, hogy Rüstem írt neki, széttépi. Malkocoglou Sylviával sétál az erdőben, és flörtölnek egymással. Aztán észre veszi, hogy követik. Megtudja, hogy Mihrimah parancsára.
Süleyman lehúzza a gyűrűt az ujjáról, amit még apja adott neki, azzal, hogy az egyik fiának akarja adni. Mustafa sóvárogva nézi a gyűrűt, azonban Mehmet kapja meg. Mustafa frusztrálva kér engedélyt apjától, hogy visszatérhessen Manishába. Mehmet utánaszalad, és arra kéri, legyen nagyon óvatos, mert apjuk nagyon mérges rá.
Miután Sah visszautasítja férjét, Arsen Hatun megpróbálja elcsábítani ? kevés sikerrel. Mustafa hazatér. Bevallja anyjának, hogy először valóban félt apja szavaitól. Mahidevran visszaemlékezik, mikor Selim Szultán négyszer próbálta megölni, és Ibrahim és Valide voltak, akik megmentették. Mihrimah megtudja, kivel találkozott Malkocoglou, akit később megfenyeget. Süleyman visszatér a palotába, és Hürrem szobájába megy?
Sümbül informálja Hürremet, hogy mindent kontrol alatt tartanak Sah palotájában. Hürrem tudomására jutott, mit tett a lánya, és kiterveli, hogyan győzhetné meg, hogy hozzámenjen Rüstemhez. A Mermer palotába rendeli Malkocoglout és rákérdez, miért nem akarja a lányát. Azt a választ kapja, hogy gyereknek látja. Hürrem terve sikerül, hiszen Mihrimah a másik szobából hallgatja beszélgetésüket. Süleyman és Hürrem beszélgetnek, mikor Mihrimah csatlakozik hozzájuk. Bejelenti, hogy készen áll férjhez menni Rüstem Pashához. Mihrimah teljes szomorúsággal szemében anyjára néz, aki nem tudja leplezni örömét a hír hallatán.

247900_galeria_szulejman_1_27


Szulejmán (feliratosan) 97. rész 2/1 by netbulvar

További részeket itt találsz!

Hozzászólások: