Szulejmán feliratosan Bölüm 94 2/2. rész.

Szulejmán részek feliratosan!

Bölüm 94 2/2 rész.

94.rész Leírása

94. rész

Mihrimah meglátogatja Esmahant. Elmondja neki, hogy a levél, melyet eljuttatott a háremhölgyek kezébe, a visszájára fordult. Ugyanis, azt hazudta a Háremben, hogy nem szép dolog kigúnyolni Esmahant, amiatt, mert Bali Bey levelében visszautasította. Hürrem dühösen tapasztalja, hogy Sah pénzt osztogat a háremhölgyeknek. Azt mondja, hogy nincs joga beleavatkozni a Hárem életébe, mert ő (mármint Hürrem) az, aki azt vezeti. Bejelenti, hogy majd ő kifizeti őket, és parancsot adott a pénz visszaadására. Ez nem tetszett a háremhölgyeknek.
Süleyman felkéri a krími Ciray Khant, hogy az áruló Pedro Raressel foglalkozzon, mert mostanában a Pápa és a katolikusok haderejével van elfoglalva. A tengeren, Andrea Doria próbálja csapdába csalni Barbarossát, azzal, hogy Prevenza közelében hagyja. Más részről, Amiral úgy gondolja, támadniuk kellene, mert erősebb haderővel rendelkeznek, ezzel Doria nemtetszését nyeri el.
Selimnek végig kell néznie két ember kivégzését, akik a környező településeken élők tárgyait lopták el. Ezúttal sikerül végignéznie, amellyel Süleyman elégedett. Rüstem azt mondja, hogy az elején mindenki így érez, de aztán hozzászoknak a vér látványához. Selim segítséget kér Rüstemtől, aki megígéri, hogy mindig mellette lesz. Süleyman levelet kap Hürremtől. Kifejti, mennyire hiányzik neki, és alig várja, hogy hírt kapjon felőle.
Raquel azt mondja Hürremnek, hogy Sümbül értesítette a lopásról, és úgy gondolja, hogy valaki a palotában árulta őket el. Hürrem ismét kölcsön kér, de az asszonynak nincs több, inkább ajánl egy másik velenceit, akitől kérhet kölcsön. Sümbül azt javasolja, ne tegye, mert a Szultánt ezzel nagyon magára haragítaná.
Hatice és Sah örülnek, hogy a Háremben zúgolódnak Hürrem miatt. Úgy gondolják, ez a legjobb büntetés számára. Hatice Sahra Hatuntól kér segítséget, hogy találják meg Ibrahim sírját. A asszony azt mondja, álmában megtalálja helyet ? a szíve odavezeti. Ahogy Hürrem a Hárem mellett elhalad, meghallja, hogy néhányan a fizetésük miatt panaszkodnak. Afifét arra utasítja, hogy büntesse meg őket, talpveréssel. Nigar, elégedetten jutalmat ad egy háremhölgynek Sah nevében, hogy tartsa fenn a lázadó hangulatot a Háremben.
Mustafa úgy véli, hogy úgy tud az ottomán flottának segítséget adni, ha energiát ad a hajóhadnak. Yahia azt tanácsolja, előbb kérjen engedélyt a Szultántól, mert a nélkül veszélyes lenne. Ezért Mustafa azonnal levelet ír az apjának. Mustafa, látva Rumeysát, hogy rendet rak a szobájában, megkérdi, hogy megbánta-e hogy maradt, és nem akar-e mégis elmenni. Rumeysa azt felei, hogy amíg él, addig a Háremben szeretne maradni.
Esmahan panaszkodik anyjának, hogy Hürrem megakadályozta házasságát Bali Beyjel. Sah megnyugtatja, hogy csak a Szultán dönthet ebben az ügyben. Éjszaka leple alatt, amíg mindenki alszik, az a háremhölgy, akit Nigar lefizetett, megöli az egyik megbüntetett társát. Hürrem dühösen figyelmezteti őket, hogy a gyilkost a saját két kezével bünteti meg.
Hatice álmában lát egy nőt Ibrahim sírjánál. Sümbül és Afife Hürrem elé visz egy háremhölgyet, akit a gyilkossággal gyanúsítanak, mert az ő holmijai között találták meg a tőrt. A lány zokog, és könyörög, hogy nem az ő hibája. Hürrem hisz neki, megnyugtatja, hogy nincs mitől félnie, ő csak egy áldozat. Hürrem arra kéri őket, rejtsék el a lányt addig, míg az igazi tettes elő nem kerül.
A Szultán, a hűsége miatt megjutalmazza Stefant, Pedro Rares testvérét, azzal, hogy hatalmat ad a kezébe. Rüstem veszi át Mustafa levelét, melyet miután elolvasott, elégeti. Amikor Mahidevran is értesül fia terveiről, megijed. Azt mondja, hogy ez tiltott, de Mustafa megnyugtatja, hogy ezúttal nem hagyta ki belőle az apját, egy levélben tájékoztatta. Mahidevran figyelmezteti, hogy Hürrem egy újabb hibára vár. Azonban a Herceg azt feleli, hogy nem fogja egész életét azzal tölteni, hogy fél azoktól, akik gyűlölik. Folytatja, hogy amíg él, Hürrem nem fog nyugodni. Anyja pont ettől tart leginkább! Amíg lélegzik, Hürrem a gyerekei riválisaiként fog rá tekinteni, és emiatt kell hűségesnek maradnia az apjához.
Hürrem és Mihrimah a Háremben kialakult felfordulásról beszélgetnek. Hürrem szerint, az igazi ellenségük, aki tönkre akarja őket tenni, még nem fedte fel arcát. Mihrimah szerint, ha Mahidevranra céloz, neki nincs meg a kellő hatalma ehhez. Hürrem szerint, Mahidevran a hatalmát másra használja. Mihrimah megértette: Hürrem Mustafára gondolt. Hürremnek sikerül kölcsönt szereznie Signora Portiától, és kifizetni a háremhölgyeket. Sümbül még mindig tart a Szultán haragjától, hiszen ahonnan Signora Portia származik, pont azzal az országgal állnak háborúban. Hürrem szerelmes levelet kap Süleymantól?
Barbarossa levelet küld a Szultánnak, melyben kifejti, hogy hogy nézett szembe Andrea Doria hatalmas és erős seregével. Hogy kérte Allahot, adjon neki erőt, és végül sikerült. Ezzel a sikerrel a Szultánt és az Ottomán Birodalmat nagyon büszkévé tette.
Nigar informálja Sahhot Hürrem legújabb akciójáról, hogy megint kapott pénzt. Hürrem Signora Portiának vissza akarja fizetni azt a pénz, amit kölcsön kapott tőle, és egyúttal kéri vissza az elkobzott vagyont. A Signora azt mondja, hogy már nincs a birtokában, hiszen Hürrem utasításai szerint járt el, azaz a címekért cserébe visszaadta. Ekkor Hürrem felismeri, hogy ezt az egészet Sah tervelte ki. Dühösen megy a palotába, ahol Sah megvádolja azzal, hogy hogy merészelt kölcsönt kérni az Ottomán Birodalom ellenségétől? Hürrem azt mondja, visszaadta a pénzt, és kéri a címeket. Sah visszautasítja. Hozzáteszi, hogy a Szultánt személyesen fogja erről a szégyenteljes akcióról tájékoztatni, hogy a saját felesége árulta el őt és a Dinasztiát.
Ahogy Süleyman megérkezik Edirnébe, Ebu Suud azonnal informálja az eretnek Seyh Masukiról, hogy beszéde felzaklatta az embereket. Lütfü azt javasolja, hogy távolítsák el jó messzire a fővárostól. Süleyman boldogan fogadja Barbarossát, akit győzelme miatt megjutalmaz. Sem Rüstemnek, sem Ayaz Pashának nem tetszett ez a szituáció.
Yahia aggodalmát fejezi ki, mert a Szultán még nem válaszolt levelükre. Mustafának a háremhölgyek táncot lejtenek. Rumeysa is köztük van. Hazudott, mert azt állította, hogy Mahidevran kérése volt, hogy ő is részt vegyen a táncban. A végén, Mustafa egy másik háremhölgyet választ éjszakára.
Hürrem felismeri, hogy Sah Szultána piszkos játékot űz vele, ezért elhatározza, hogy felveszi a kesztyűt. Úgy véli, hogy egyetlen módon menekülhet meg, ha a jelzálog címeket ellopja. Sah azt mondja Gülfemnek, hogy nem bízza a véletlenre, ezért a saját kezében tartja a bizonyítékot Hürrem bűnösségére, és adja át a Szultánnak. Hatice álmában Nigart látja a sírnál. Ebből tudatosul benne, hogy Nigar ismeri a helyszínt. Drinápoly felé haladva Saht megtámadják. Megfenyegetik, hogy ha nem adja oda nekik a dokumentumot, Gülfemet megölik. Hatice utasítja Nigart, vigye el Ibrahim sírjához. Hürrem végül megkapja a papírt. Boldogan nyitja ki, majd látja, hogy ez nem az, ami neki kell. Sah megérkezik Drinápolyba, átadja az iratot a Szultánnak, melyen Hürrem és Signora Patria aláírása szerepel?

szulejman_2-001_1642565_6111


Szulejmán (feliratosan) 94. rész 2/2 by netbulvar

További részeket itt találsz!

Hozzászólások: