Down-szindrómás újszülött gyereke és a felesége között kellett választani egy apának

Egy férfinak élete legnehezebb döntését kellett meghozni, amire felesége kényszerítette.

Mikor a babájuk megszületett és kiderült, hogy Down-szindrómás, a nő egyszerűen ultimátumot adott a férjének, hogy válasszon közte és a baba között.

Samuel Forrest az újszülöttet választotta.

leo

A szülésig minden rendben ment az örmény származású asszonynál, azonban mikor kiderült mi baja a babának, minden megváltozott. Az apa így emlékszik vissza a történtekre:. ?A szobából gyereksírás hallatszott, majd az ajtóban hirtelen megjelent egy ápolónő, karján egy kis csomaggal? ? mondta el az ABC News amerikai hírcsatornának.

?Furcsálltam, hogy a kórházi személyzet úgy takarta be a kisfiamat, hogy nem látszódott az arca, de eszembe nem jutott, hogy bármi baj lehet? ? mondta. Majd az ápolónő mondta, hogy menjen át vele egy másik szobába, ahol közölték vele, hogy a baba,Leo, Down-szindrómával született. ?A hír hallatán először teljesen leblokkoltam, de mikor végre kézbe vehettem őt, és jobban megnézhettem, már tudtam, hogy összetartozunk, hogy Leo a legszebb, legtökéletesebb kisfiú, akit valaha láttam.?

kisbaba

A gyerek még a karjában volt, mikor visszament a felesége szobájába. S akkor a történtek váratlan fordulatot vettek.

?Bevallom őszintén, nem ilyen reakcióra számítottam tőle? – mondja, majd hozzáteszi a nő  a belépése pillanatában ultimátumot adott neki: vagy a gyerek megy, vagy ő. ?Ha megtartod, azonnal beadom a válókeresetet? ? közölte az asszony, Ruzan Badalyan a ledöbbent férjével.

A nő később az ABC csatornának elismerte, hogy született egy Down-szindrómás gyereke, és azt nem tagadta, hogy elhagyta a férjét. De a döntését megindokolni nem akarta.

Az új-zélandi apuka az újságíróknak később arról beszélt, hogy ő nem tudta, hogy Örményországban, ezekben az esetekben az a bevett gyakorlat, hogy a szülők döntik el, hogy a beteg babát megtartják-e.

7671637_6c19dfeb2678cad92aafdeb48e42356b_wm

?A személyzet reakciójából kiderült, a feleségem már rég eldöntötte a dolgot. Ráadásul a megkérdezésem nélkül.?

Forrest végül az ultimátummal nem foglalkozott és a kisfiát választotta. A felesége pedig a szülés után egy héttel beadta a válókeresetet, bár a férfi szerint ő még meggyőzhetné, hogy a gyerek mellett lenne a helye.

?Így viszont, ketten maradtunk: Leo és én? ? mondta végül az apuka. A férfi biztos abban, hogy jó döntést hozott akkor is, ha még nem tudja mivel jár egy Down-szindrómás baba felnevelését.

kisbaba1

A férfi azóta a történetét megosztotta gofundme adománygyűjtő oldalon, hogy anyagi segítséget kérjen a baba ellátásához és elvihesse őt Új-Zélandra.

Az emberek azonban annyira meghatódtak a fotók láttán, hogy egy hét alatt már több millió forintnak megfelelő összeg gyűlt össze.

Samuel Forrest elhatározta, hogy az összeg nagy részét egy örmény intézetnek küldi el, ahol Down-szindrómás gyerekeket kezelnek.

Hozzászólások:

23 thoughts on “Down-szindrómás újszülött gyereke és a felesége között kellett választani egy apának”

Comments are closed.