Számold össze, hány csókot adtok egymásnak naponta! Ennyi lenne optimális

Ha boldog kapcsolatra vágysz, ne feledkezz el róla.

csok_nagy

Néha az ember már szinte megharagszik a sok tudósra meg kutatóra, amiért számadatokba, vizsgálatokba bonyolódva meg akarják mondani a tutit, de tény, hogy érdekes megállapításokra jutnak: ezúttal az ölelések és csókok optimális mennyiségét adták meg a párkapcsolatban.
 
Vess számot magadban, veled és pároddal mi a helyzet a csókok és ölelések mennyiségét illetően, és olvasd el, melyikből mennyi lenne az okosok szerint az ideális.

Ami a csókot illeti

csók rettentő fontos egy pár életében, hiszen minden azon múlik, ízlik-e a másik, vagy sem, jó illatú, ízű-e a csókja, kivált-e bizonyos reakciókat, vagy sem, magyarul elárulja, valóban működik-e a kémia. A csók mindemellett növeli az intimitást, és még a szexuális életre is pozitív hatással van.
Gabrielle Morrissey szexológus szerint minden nap szükséges megcsókolni a partnert, ha jó párkapcsolatra vágyik valaki, és bármennyiszer is csókolóznak egy nap, ezekből a csókokból háromnak szenvedélyesnek kell lennie, hosszabbnak legalábbis, minimum hét másodpercesnek. Ezek tehát a bűvös számok.
Furcsa ezt így megadni persze, de nem is kell véresen komolyan venni. Inkább azt érdemes leszűrni tanulságként, milyen fontos a csók egy kapcsolatban, hogy nem jó elfeledkezni róla, hogy a vonzalom, a tűz ébren maradjon, és a párkapcsolat hosszan tartó és kielégítő legyen.

Ami az ölelést illeti

Az ölelésnek számos pozitív élettani hatása van. Ölelés közben a testben oxitocin szabadul fel, ami a kortizol, vagyis a stresszhormon szintjét csökkenti. Minél többet ölelkezik valaki tehát, annál jobban képes megbirkózni a napi idegeskedéssel. Az ölelés a nőknél egyébként vérnyomáscsökkentő hatású is, mindemellett az ölelés immunerősítő, és gyógyír a depressziós tünetekre is.
Virginia Satir pszichoterapeuta szerint – aki sajnos már nincs köztünk – naponta négy ölelés minimum szükséges az ember számára, hogy úgymond túléljen, ésnyolc kell ahhoz, hogy jól érezze magát, boldog legyen.
Amennyiben kapcsolatodban sokat ölelkeztek, kiegyensúlyozottabbak lehettek, boldogabbak, hála az ölelés kedvező élettani hatásainak.
Hozzászólások: