RÁNCOS A NYAKAD? EZT KELL TENNED, HOGY NE LEGYEN! EZ CSODÁLATOS!

Sajnos az öregedés egyik legelső jele a megereszkedett bőr a nyakon. A nyaki izomzat vagyis a platysma nem kapcsolódik semmilyen csonthoz vagy szalaghoz, ezért nincs kitámasztva, könnyen megereszkedik maga az izomzat az idő múlásával, ezt követi a bőr ráncosodása. Nem kell plasztikai sebészhez fordulni, ezek az otthoni megoldások nagyon hatásosak.

Nagyobb C-vitamin bevitel

Mindannyian tudjuk, hogy a C-vitamin az egyik legjobb természetes antioxidáns. Gyümölcsből (citrusfélék) vagy tablettában, de nagyobb adagban kell szedni a bőr érdekében, mint amit megfázásra javasolnak. Akár napi 2000 milligramot. A C-vitaminos krémek is igen hatékonyak.

Napvédelem

Sajnos, a káros UV napsugarak károsíthatják a bőrt a nyakon és a test bármely más részén. A szakértők azt mondják, hogy legalább 30 SPF napvédelem kell minden nap, ha vissza akarjuk fordítani az örgedést. És nem csak nyáron!.

Rendszeres testmozgás

Mindannyian tudjuk, hogy a testmozgás rendkívül fontos és hasznos az egészség szempontjából általában. Nos, ugyanez a nyakat is fiatalon tartja. Kevesen tudják, de minél izmosabb a test, váll, a nyak annál több támasztékot kap. Nézzétek meg a balett táncosok nyakát, még idős korukban is fiatalos marad.

Kollagén 

Tudod, mi a kollagén? Ez egy fehérje, ami a bőr rugalmasságát biztosítja. Étkezési zselatin vagy akár húsleves formájában, de ha rendszeresen szeded (kaphatók tabletták is) vagy ételben fogyasztod, szebb lesz a bőröd.

Zsírsavak lefekvés előtt

A lazac, a szardínia, avokádó, spenót, lenmag, tökmag, diófélék olyan zsírsavakat tartalmaznak, amelyek nem engedik kiszáradni a bőrt. A legjobb ezeket az ételeket körülbelül négy órával lefekvés előtt fogyasztani.

 

Hozzászólások: