A pénzü(n)ket követelik a migránsok!

A finnek is megelégelték a migrációval járó bosszúságokat. A hétvégén Helsinkiben és pár nagyobb városban is több tízezer fős bevándorlásellenes tüntetések voltak. A tüntetők a határok lezárását követelték. 

Európában egyre több incidens történik a migránsokat befogadó állomásokon, a határokon, a pályaudvarokon. Ezzel párhuzamosan egyre több a bevándorlásellenes tüntetés is. 
Szombaton Varsóban több mint 8 ezren tüntettek, Csehország megerősítette a osztrák-cseh határ őrizetét. Eközben Szerbiában migráns útvonal-követő applikációt fejlesztettek ki, míg Kelet-Szlavóniában összetűzés alakult ki a horvát rendőrök és a migránsok között. A szlavóniai befogadóállomáson már most 200-zal több migráns tartózkodik, mint amennyi a tábor befogadóképessége. 
Úgy tűnik, a finnek is megelégelték a migrációval járó bosszúságokat. A hétvégén Helsinkiben és pár nagyobb városban is több tízezer fős bevándorlásellenes tüntetések voltak. A finneknek jövőre 114 millió euróval többet kell majd költeniük a bevándorlókra. 
A Helsinkiben tüntetők a határok lezárását, vagy szigorúbb ellenőrzését követelték. A demonstrálók többsége szerint, magyar mintára, a határzár lenne a megfelelő megoldás. 
?A magyar út az egyetlen helyes válasz a migrációra? ? hangzott el többször a tüntetést közvetítő finn közmédia csatornáján ? tette közzé a 888.hu a Magyar Hírlap nyomán. 

hirkep201510130648384214

A BEVÁNDORLÓK FÁZNAK ÉS UNATKOZNAK FINNORSZÁGBAN 

Mindeközben az AFP francia hírügynökség ?Migránsok Finnországban: túl hideg van és túl unalmas ? hazatérünk? címmel tett közzé jelentést, melyet Epoch Times német portál nyomán a blogstar.hu jelentetett meg. A cikk szerint több száz iraki migráns, akik egész Európán át Finnországba vették útjukat, most elfordulnak az országtól és nem akarnak a ritkán lakott országban maradni. A 22 éves Muhammed azt mondta az AFP-nek, hogy ?Elmondhatja a világnak: gyűlölöm Finnországot. Túl hideg, nincs tea, nincs étterem, nincs bár, nincsenek emberek az utcán, csak autók?. Ekkor 10 fok volt Haparanda-Tornióban, az északi sarkkörtől egy órányi autózásra. 

A PÉNZÜ(N)KET KÖVETELIK A MIGRÁNSOK 

A Magyar Idők is megírta, hogy a bevándorlók mennyire elégedetlenek a finnországi ellátással. Egyikük korábban azt nyilatkozta arról az ételről, amit a finn iskolások és idősek is kapnak, hogy ehetetlen, és inkább pénzt akarnak (ahogy fogalmazott: ?A mi pénzünket?), amiből bevásárolhatnak maguknak. 

FINNORSZÁGBAN ÚJABB KÖVETELÉSEKKEL ÁLLTAK ELŐ A MIGRÁNSOK 

A menekültstátusz megadásának felgyorsítását kérték a finn hatóságoktól az iraki bevándorlók, az erre vonatkozó petíciót több mint háromszázan írták alá. 
?Nemet mondunk az Irakba történő deportálásra! Nemet mondunk a Bagdadba történő deportálásokra! Követeljük, hogy a finn Bevándorlási Szolgálat az iraki menekültek és a jogvédő szervezetek beszámolóiban foglalt igazságra alapozza az értékeléseit. Az iraki kormány nem képviseli az érdekeinket és nem véd meg bennünket. Finnországban kérünk védelmet? ? áll a petícióban. 
Egy Omar nevű iraki aktivista szerint Irakban számos irakira halál, vagy börtön vár. Hozzátette, hogy a finn hatóságok a bevándorlási politika szigorítása jegyében ? az iraki biztonsági helyzet újbóli értékeléséig ? felfüggesztették az irakiak menedékkérelmének elbírálását. 
Tévedésben vannak, amikor Bagdad egyes részeit biztonságosnak kívánják nyilvánítani ? tette hozzá. Az iraki bevándorlók tiltakoztak a hazatoloncolási egyezmény elleni is, amelyről a finn és iraki hatóságok jelenleg tárgyalnak. 

Aino Korvensyrjä, a Vapaa liikkuvuus (Szabad mozgás) nevű társadalmi szervezet aktivistája elmondta, hogy a petíciót, amelyen eddig több mint 300 aláírás gyűlt össze, várhatóan eljuttatják a hatóságoknak. 
Idén több mint 21 ezer menekült érkezett Finnországban, ötször több, mint tavaly. Többségükben irakiak. A finn belügyminisztérium előrejelzése szerint az év végéig akár 50 ezer migráns is érkezhet, míg tavaly mintegy négyezer volt a számuk. 

Finnország 2016-tól járőrhajóval vesz részt az Európai Unió határőrizeti szerve, a Frontex földközi-tengeri műveleteiben ? jelentette be hétfőn a Yle finn televízió. A művelet célja, hogy csökkentsék a Görögországba, és onnan más EU-tagállamokba érkező migránsok számát ? áll az MTI által idézett közleményben. 

Hozzászólások:

One thought on “A pénzü(n)ket követelik a migránsok!”

Comments are closed.