Párkapcsolati problémák, aminek nem kell, hogy szakítás legyen a vége

Nincs olyan kapcsolat, amiben mindig minden csupa rózsaszín lenne ? természetes, hogy adódnak problémák és nehézségek, de sokszor olyan gondok vezetnek egy szerelem végéhez, amit meg lehetett volna oldani. Az alábbi bajok például orvosolhatóak, ha mindketten azt szeretnétek.

Young couple embracing in love. Devil whispering wrong things to

1/5 Távolság

Egy távkapcsolat sokak számára messze áll az idilltől, és természetes, ha a legtöbbeket megijeszt, hogy nem együtt bújnak majd esténként ágyba. Azt senki nem állítja, hogy akár egy óceánnyi távolság nem visel meg egyetlen kapcsolatot sem, de korántsem kell, hogy végét jelentse. Segítünk! Az erős és boldog távkapcsolat 6 titka Korábban is gyakori volt, hogy a párok hosszabb-rövidebb időt távol töltöttek egymástól, és ez még jóval az internet előtt volt ? ma már szinte bármikor, bárhol tudtok egymás szemébe nézni, legalábbis egy képernyőn keresztül. A titok, hogy ne egymás utáni sóvárgással töltsétek az időt, igyekezzetek mindketten aktívak maradni, társaságba járni, és kihasználni ezt az időt önmagatok fejlesztésére ? így lesz mit mesélni az esti telefonbeszélgetéskor.
2/5 Átmeneti unalom

Olyan csak a mesékben van, hogy egy kapcsolatban minden fenékig tejfel. Léteznek elméletek, amelyek egyenesen elkerülhetetlennek tartják azt, hogy hogy egyfajta hullámzás legyen a kapcsolat intenzitásában. Akárhogy is, nincs azzal semmi gond, ha nem mindennap vagytok teljesen odáig egymásért, a lényeg, hogy ne lássatok bele túl sokat az átmeneti unalomba. Ha időnként úgy érzitek, hogy jobb lenne egy kis időt külön tölteni, adjatok időt egymásnak és a kapcsolatnak, és idővel a tűz visszatérhet. Dolgozni persze nem árt a fellángolásért, de ne próbáljátok túl erősen, ne erőltessetek semmit.
3/5 Más célok, más utak

Ha a hosszútávú céljaitok különböznek, az persze minimum aggodalomra adhat okot, de még ez sem jelenti feltétlenül azt, hogy a kapcsolat kudarcra van ítélve. Ha az egyikőtök például már most gyermeket szeretne, a másik viszont még nem tudja elképzelni, az nem túl biztató, de ha csak a jövőbeli elképzeléseitek nem egyeznek, és a jelenben jól érzitek egymást, abból még bármi lehet. Hosszú távon persze nem érdemes vesztegetni az idődet egy jövőtlen viszonyra, de az is lehet, hogy idővel valamelyikőtök véleménye változik, összecsiszolódtok, hatni fogtok egymásra. Ha most boldogok vagytok együtt, akkor örülj ennek a boldogságnak, és ne azon aggódj, hogy mi lesz 10 év múlva.
4/5 Anyagi problémák

A szerelem magasztos dolognak tűnik, a válási adatok mégis azt mutatják, hogy a kemény anyagiak a leggyakoribb buktatók között szerepelnek. Sokszor megesik, hogy az eltérő bevételek, vagy egyszerűen csak a szűkösre szabott keret olyan feszültséget szül egy pár között, amit nem tudnak később feloldani. Pedig pusztán egy szakítás nem fogja megoldani az anyagi problémákat. A legjobb, amit ezzel tehettek, ha nem kezelitek tabuként a kérdést. A világos elvárások, a közösen megfogalmazott célok, vagy az, ha például minden hónap elején, közösen pénzügyi tervet készítetek, kihúzhatja az anyagi gondok mumusának méregfogát
5/5 Ellentét a barátok, családok között

Vizsgálatok támasztották alá, hogy azok, akiknek kapcsolatát a barátok, rokonok is támogatják, jobb esélyekkel néznek a közös jövőbe. Ugyanakkor ezek az ellentétek nem jelentenek törvényszerűen szakítást ? a lényeg, hogy őszintén, de higgadtan beszéljetek a kérdésről. Ha valaki megbánt, akkor arról persze szólj a párodnak, de légy tapintatos ? ne feledd, hogy két tűz közé kerül, és ez a helyzet neki lesz a legkellemetlenebb. Ha kitartotok egymás mellett, akkor idővel a környezetetek is elfogadja majd ezt a felállást, hiszen akik igazán szeretnek, azok boldognak szeretnének látni, és részei akarnak maradni az életednek.

Hozzászólások: