Ősz lett a hajad? Így szerezheted vissza régi hajszínedet!

Ha ősz hajunk van, és mellőzni szeretnénk a hajfestést, könnyedén kiemelhetjük annak természetes szépségét, felszínre hozhatjuk ezüstös szürkeségét. Láttunk már csodálatosan ragyogó ősz hajat, olyat, amire mindenki felfigyelt.

Kutatások alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a haj őszülését egy kémiai láncreakció okozza. A folyamat következtében csökken a catalase nevű enzim szintje, és a hajban levő hidrogén-peroxid nem bontódik le, felgyűl, és a haj megőszül. A tudósok úgy gondolják, hogy a jövőben, egy mesterséges molekula segítségével meg tudnánk akadályozni a korai őszülés beálltát.

Azonban addig is nézzünk néhány természetes módszert, mely késlelteti az őszülést, vagy akár vissza is állítja a természetes hajszínt.

1. Szükséges naponta 300-400 mikrogramm folsav fogyasztása. Serkenti a melanin termelődést, és visszatér a pigment a szürke hajba. Természetes forrása a folsavnak többek közt a spárga, brokkoli, cékla.

2. Fontos a kalciumban gazdag ételek fogyasztása is, hiszen ez fokozza a biotintermelődést. A biotin a haj és a köröm védelmezője, hiánya töredezett körmöket és idő előtt őszülő, gyenge hajat eredményez. Az egyik legfontosabb forrása az alga.

14520609264831_48709555746859_db

3. Készítsünk keveréket fél liter víz, és 100 gramm zsálya összességéből, ezzel öblítsük rendszeresen a hajat. Visszaadja a természetesebb színét a szürkülő hajnak.

4. Egyes tanulmányok szerint a korpásodás serkenti az őszülés folyamatát. Annak érdekében, hogy megszabaduljunk a korpásodástól só és citromlé keverékével dörzsöljük át időnként a fejbőrt.

5. Kamilla, borecet és forró víz keverékéve mossuk át a hajat, dörzsöljük bele a fejbőrbe, és hagyjuk állni rajta húsz percet, majd öblítsük le.

6. Melegítsünk fel egy kevés kókuszolajat, és keverjük el curry-vel. Mikor lehűlt kenjünk a hajra és fejbőrre, hagyjuk rajta állni egy keveset, majd mossuk le.

7. Egy csésze erős fekete tea és só keverékével dörzsöljük át a fejünket, majd mossuk le húsz perc állás után azt.

Hozzászólások:

One thought on “Ősz lett a hajad? Így szerezheted vissza régi hajszínedet!”

Comments are closed.