Önfenntartó házat épített az egyetemista srác, mert megelégelte a magas albérleti díjat

A 21 éves Christopher Cerk a Michigan Egyetem hallgatója, és havonta 800 dollárjába, kb 225.000 forintjába került, hogy az egyetem kollégiumában lakjon.Megelégelte!

srachaz1

Christopher megelégelte a kollégiumi életet és a vele járó magas költségeket, ezért úgy döntött, hogy saját mobil házat épít magának. A házat sajátkezűleg építette, mindösszesen 700 óra alatt. Szeretett volna valmi rendhagyót alkotni, ami sikerült is neki.

A legelképesztőbb az egészben, hogy életében egy szöget nem ütött a falba. Segítségül az internethez fordult, ahol számtalan videót megtekintett és ahonnan megtanulta hogyan is kell egy ilyen vagy ehhez hasonló házat felépíteni.

Két teljes nyarába telt, mire felépítette az utánfutós házat. Elmondása szerint még korántsem kész, de már lakható. Ajtaja dupla acélból készült, a fürdőszobában komposztálható Wc és zuhanyzó lett beállítva. A villamos energiáról egy 100 W-os napelem gondoskodik. Ez bőven elég ahhoz, hogy tölteni tudja a laptopját, mobiltelefonját, illetve a kis konyhában és világításban is megfelelő ez a minőségű, mennyiségű fény. A fűtést egy propánnal működő melegítő testtel tudja biztosítani, mely éppen elegendő a helység felmelegítésére. Gyűjti az eső vizet, melyet a zuhanyzáshoz, öblítéshez és mosogatáshoz tökéletesen fel tud használni. De tisztítást követően emberi fogyasztásra is alkamas.

egyetemi_srac2

A ház külső- és belső szerkezetéhez, stílusához  különböző fa fajtákat használt fel, mint például nyírfa, juhar, fenyő, cédrus és tölgy.

 

egyetemi_srac3 egyetemisrac srachaz2_Copy srachaz

A ház elkészítésével, mintegy 1,7 millió forintot spórolt meg magának és nem mellesleg fel tud mutatni egy igazán klassz egyetemi legény házat.

Hozzászólások: