Nem éltél igazán addig, amíg nem tettél valami jót olyan valakivel, aki soha nem tudja azt visszaadni…

Nem éltél igazán addig, amíg nem tettél valami jót olyan valakivel, aki soha nem tudja azt visszaadni…

10 egyszerű dolog, ami nem kerül sokba, vagy épp semmibe, mégis jobb lesz tőle a világ.
Ezek az ötletek – jó esetben – teljesen maguktól értetődőek és hétköznapiak, de lássuk be: az ember néha hajlamos megfeledkezni az ilyen apróságokról és gonosz, rosszindulatú robotként darálni a hétköznapokat. Számtalan mozgalom indult már, a We Are What We Do, a Mosolyogj a metrón és hasonlók bármelyike számtalan, időnként giccsbe hajló, de használható tippel szolgál.
Íme tíz kis kedvencünk:
 Főzz egy kávét valakinek, aki elfoglaltabb nálad!
Ennyire egyszerű. Mi lenne, ha ma főznél egy kávét annak a munkatársadnak, aki egyik kezével telefonál, a másikkal egy ezersoros Excel-táblán ügyködik? Ja, ő az, akinek el kellett volna mosogatnia, és nem tette meg, és egyébként sem olyan kedves mostanában? Nem baj! Végy erőt a megszokott duzzogáson, és légy kedves – nemcsak az erkölcsi győzelem lesz a tied, a meglepetés ereje is csodákra képes!
14579664405515_67533404496368_db
Minden alkalommal, amikor vezetsz, engedj el valakit!
Akárhányszor kocsiba ülsz, engedj el egy másik autót, biciklist, gyalogost. Nem fog fájni! Biciklisek elengedhetik a másik biciklist. Ha nagyon kalandos kedvedben vagy, akár rá is mosolyoghatsz a szembejövőre!
 Ne éjszaka töltsd a telefonodat!
Brit tudósok fedezték fel az összefüggést…najónem, szóval tény az, hogy majdnem minden telefon feltöltődik két óra alatt – így aztán teljesen felesleges este feltenni a töltőre és csak reggel levenni. Töltsd napközben a mobilodat, és ugye mondani sem kell, hogy amikor feltöltődött, húzd ki a töltőt a konnektorból?
 Ne a kukába dobd a maradék kaját!
Ha van még nem romlott maradékod, amit már nem tudsz/akarsz megenni, próbáld meg valamilyen használható formában (dobozban, zacskóban) a kuka mellé, vagy a kukára tenni.  Ha extra jófej vagy, rá is írhatod, mi az.
 Engedj valakit magad elé a boltban!
Ha a mögötted álló csak egy ásványvizet vesz, te pedig a havi nagybevásárlást intézed, roppant hálás lesz amikor magad elé engeded. Ha minden jól megy, a sorbanálláskarmád ezzel olyan pluszpontokat kap, ami még jól jöhet a fesztiválok női mosdóinál – rövid távon pedig szuperhősnek érezheted magad kb. 13 másodperc veszteségért cserébe. WIN!
 Bókolj bátran!
Tetszik a kolléganőd körömlakkja vagy klassz a edzőtermi szekrényszomszédod táskája? Ahelyett, hogy magadban irigykednél rájuk, dicsérd meg hangosan!
 Tanítsd meg az idősebb rokonokat Skype-olni!
Már a legbénább netezésre alkalmas gépekhez is érdemes lehet szerezni egy párezer forintos webkamerát. Nem lesz könnyű dolgod a betanítással, de ha megtanulták használni, nem csak esküvőkön és temetéseken találkozhattok majd.  Próbálj rendszeresen bejelentkezni, hálásak lesznek!
 Ne a gép előtt ebédelj!
Ha teheted, szakadj el a munkától fél órára! Próbálj ki klassz ebédmenüket a munkatársaiddal, közelben dolgozó/lakó ismerősökkel, vagy ha még szerencsésebb vagy, és van a környéken egy park is, lepd meg magad egy gyors piknikkel.
 Beszélj pár szót idős bácsikkal várakozás közben!
Hálásak a társaságért, főként ha rólunk fiatal, csinos lányokról van szó. Máris kapunk tőlük pár szép történetet arról, hogyan ismerkedtek meg a feleségükkel, vagy lehet jólesően demagóg beszélgetéseket folytatni az áremelésekről, kormánypártról, régi szép időkről.
 Barátkozz össze  a szomszédaiddal!
Lehet, hogy nem a közvetlen szomszédaid lesznek a legjobb barátaid, de ha épp most költözöl új lakásba, vagy vannak új lakók a házban, érdemes egy Bree Van De Kamp húzással meglepni őket. Pár palacsintával vagy frissen sült pogácsával nehéz ellenségeket szerezni! A házban lakó öreg nénik is megérdemelnek egy Hogy tetszik lenni?-kérdést a lépcsőfordulóban.
Hozzászólások: