MIT TAPASZTALSZ, HA ELHAGYOD A KENYERET AZ ÉTRENDEDBŐL?

Mi magyarok imádjuk a kenyeret, főleg a fehér kenyeret! Finom is. De nem a legegészségesebb élelmiszer. ha leszoksz róla, hatalmas pozitív változásokat fogsz tapasztalni:

Eliminating-Bread-from-the-Diet-600x400

1. Amint kiürül a szervezetedből a kenyérgabona, egy csomó víz távozik, mert a kenyér megköti a vizet. Ez nem fogyás még, de minden lábdagadás, hasi puffadás elmúlik.
2. Normalizálódik a vércukrod. Ez azért fontos, mert az ingadozó vércukorszint miatt éhesnek érzed magad akkor is, amikor nem vagy. Minden szénhidrát felemeli a vércukorszintet, de a fehér kenyér sokkal rosszabb ebből a szempontból, mint például a rizs. Ázsia azon területein, ahol nem esznek lisztet (Kína egyes részei), nincs cukorbetegség, és nem találni kövér embereket.
3. Energikusabb leszel: alapvetően javul az anyagcsere, mert a rostot nem tartalmazó fehér lisztes ételek helyett mással laksz jól: zöldséggel, rizzsel, krumplival, hússal, amelyek mind jobbak az emésztésnek, mint a kenyér.
4. Egyes allergiás tünetek teljesen eltűnnek. Nem kell gluténérzékenynek lenni ahhoz, hogy különféle allergiás reakciókat a gluténfogyasztás felerősítsen. Ha elhagyod a kenyeret, meglepődsz, hogy különböző tüneteknek nyoma vész.

Hozzászólások: