Mindjárt itt a bikiniszezon! Ezt teheted narancsbőr ellen

Hamarosan itt  a bikiniszezon. Szerencséje van annak, aki tökéletes alakkal rendelkezik, de mit tehetnek azok, akiken itt-ott feltűnik egy kis narancsbőr?

A narancsbőr a nők rémálma, hétköznapok megkeserítője, pedig sokszor a férfiak észre sem veszik, hogy valami netalán hibádzik. A nők sokkal kritikusabban figyelik egymást és önmagukat. Tökéletes bőrt ígérve rengeteg szépészeti kence és beavatkozás létezik, manapság, főleg nyáron szép kis biznisszé nőtte ki magát a narancsbőr-harc. Ha nagyon őszinték akarunk lenni, a probléma nem véglegesen eltüntethető, leginkább csak enyhíthető, vagy megállítható a folyamat továbbfejlődése. Egy biztos, megéri kézzelfogható és árban elérhető praktikákat kipróbálni.

Fogyasszunk tudatosan gyümölcsöt!
A gyümölcsök elegendő rostot tartalmaznak ahhoz, hogy a szervezetben felhalmozódott méreganyag, a narancsbőr melegágya sikeresen távozzon. Napi két alma elfogyasztása és a bőséges folyadékbevitel által csökkenthetjük a komisz gödröcskéket. Június-júliusban amikor a szezongyümölcsök fénykorát éljük, fogyasszunk minél több meggyet, cseresznyét, barackot, dinnyét.

A lencsétől is rugalmas lesz a bőr
Elegendő fehérje fogyasztása által megerősödik a kötőszövet és rugalmasabbá válik a bőr. Így, ha valaki narancsbőrrel küzd, iktassa be étrendjébe a lencsét és a paszulyt, szóját, halat, húst és különböző magvakat is.

Több vas

A vastartalmú élelmiszerek megelőzik a narancsbőr kialakulását, fogyassz minél több spenótot, sóskát.

Le a bűnözéssel!
Próbáljunk lemondani káros szenvedélyeinkről: a rendszeres cigaretta-, kávé- és alkoholfogyasztásról, vagy legalábbis mérsékelni az elfogyasztott mennyiséget.

Méregtelenítés
Nagy segítség lehet a narancsbőr ellen egy méregtelenítő kúra is – akár már egy nap is hasznukra lehet, de igazán hatásosnak egy hosszabb kúra bizonyulhat.

Narancsbőr elleni krémek
Ezek a készítmények a vérellátás és a nyirokkeringés fokozása révén a salakanyagok kiürülését, másrészt a zsírsejtek lebontását segítik. Leggyakrabban koffeint, l-karnitint és növényi enzimeket találhatunk bennük, de sokuk tartalmaz illóolajokat, tengeri alga, zöld tea vagy gyümölcsök, gyógynövények kivonatát. Tartós eredményt úgy remélhetünk, ha végzünk egy 1-2 hónapig tartó, mindennapos kezelést, a későbbiekben pedig heti 1-2 alkalommal használjuk.

Kevesebb cukor

Sajnos igaz, a sok cukor és édesség is a narancsbőr ellensége. Próbáld a finomított cukrok fogyasztását mérsékelni, és pótold gyümölccsel.

Hozzászólások: