MINDEN REGGEL MEGEVETT EGY-KÉT TOJÁST! NEMSOKÁRA RÁJÖTT, MILYEN JÓL TETTE!

Az elmúlt években, a tojás rossz hírét keltették. A sok koleszterin, a szalmonella és a rossz zsírok voltak a vádak ellene. De nem hogy nem árt, azóta kiderült, a tojás nagyon jó neked!

kolin

A kolin nevezetű anyag hihetetlen jó hatással van az agyra. Ez az ammónium-vegyület támogatja a memóriát és idegsejtek jó ingerület átvitelét, így depresszió ellen is kiváló. Különösen a terhes nőknek hasznos lehet, mert a terhesség alatt, szinte minden kolintartalék átjut a gyermekbe, úgy, az anyánál hiány léphet fel. Nos, a tojás tele van vele.

tápanyagok

A tojásban sok fontos tápanyag van. például, A-vitamin, D, E, és B12 vitaminok, valamint a vas, kalcium és esszenciális omega-3 zsírsav.

Csontok, haj és a körmök

A tojásban található D-vitamin, biotin és kalcium egyaránt nagyon fontos az egészséges csontok miatt. A tojás megelőzi a csontritkulást. Hajhullás, repedezett körmök esetén is csodaszer.

Jó a szemnek

A tojás lutein és a zeaxantin tartalma miatt javítja a látást; ezek az alapvető antioxidánsok segítenek megvédeni a szemet a káros sugaraktól. Ezzel párhuzamosan, a sejtek regenerálása is megtörténik a szemben, ha tojást eszel.

fehérje

Tojás a szinte tökéletes fehérje, szignifikánsan magasabb a hasznosíthatósága, mint a tej vagy hús fehérjéinek.

súlykontroll

Ha reggelire tojást eszel, kevésbé leszel később éhes, mert étvágy csökkentő hatású (mint az alma)

Hozzászólások: