Miért nem mondja ki, hogy ?Szeretlek??

Régóta együtt vagytok, de még mindig nem hallottad tőle a ?bűvös szót?? Biztosan elgondolkodtál már rajta, hogy mi állhat e mögött. A férfiakat nehéz megfejteni, de mi nők sem vagyunk könnyű esetek. Hiába tesz meg értünk mindent a kiszemeltünk, nekünk még ez sem elég, és a legtöbben a tettek mellett a szóbeli megerősítésre is vágyunk. Megpróbálunk a pasi fejébe látni: szeret, nem szeret?

couple03_dailyscreens_2014

Árulkodó jelek

Ha nem is mondja, a testbeszéde is elárulhatja, hogy gyengéd érzelmeket táplál irányunkba. Főleg a kapcsolat elején könnyedén olvashatunk a jelekből: izzadó tenyér, heves szívdobogás, zavart viselkedés ? csak néhány azok közül, amiket könnyen kiszúrhatunk. A kölcsönös szimpátia természetesen még nem egyenlő a szerelemmel, de ilyenkor minden jel arra enged következtetni, hogy jó úton halad a kapcsolat. Persze itt is kettőn áll a vásár, a te viselkedéseden is múlik, hogy milyen irányba halatok majd. Ha még nem szerelmes, nem erőszakolhatod ki tőle az érzelmeket, azzal saját magadat is becsapnád. Adj magatoknak elég időt!

A tettek embere

A férfiak többsége inkább tettekben méri fel az érzelmek jelentőségét, ezért lehet az, hogy bár ritkábban mondja ki, de viselkedésében folyton arra utal, hogy szeret téged. Hajlamosak vagyunk ezeket az apróságokat elfelejteni és rögtön a legrosszabbra gondolni, pedig nem feltétlen állnak a háttérben negatív miértek. Apró gesztusok, váratlan meglepetések, érzéki érintések ? ezek a legfőbb kifejezőeszközei egy férfi szerelmének. Attól, hogy nem suttogja minden nap negédesen a füledbe, még nem jelenti azt, hogy nem szeret. Egy vallomás nem csak gyertyafényes vacsora mellett, vagy vörös rózsák szirmaival körbeszórt franciaágyon érvényes, egy kis odafigyelés és támogatás néha többet jelent minden szónál.

Miért olyan nehéz kimondani?

Óvatosan kell bánni ezzel a szóval, az is baj, ha túl sokszor mondjuk, az is baj, ha túl ritkán. Teljesen természetes, ha valaki óvakodik attól, hogy szavakba öntse érzelmeit. A legtöbben már saját kárukon tapasztalták ennek a szónak a súlyosságát, annak minden előnyével és hátrányával, így nem csoda, hogy nem dobálóznak vele csak úgy. Vannak férfiak, akik úgy érzik, hogy ezek után kicsúszik a lábuk alól a talaj és a kezükből az irányítás, hiszen így a nő joggal várhatja el tőlük a felelősséget, a hűséget és egyéb kötelezettségeket a szerelem nevében. Az is hátráltató tényező lehet, hogy nem biztos benne, te is szereted-e őt, így mielőtt kérdőre vonnád szándékait, tégy róla, hogy tisztában legyen a te érzéseiddel is.

Mit tehetünk?

A legtöbben folytonos visszaigazolásra vágyunk az érzelmekkel kapcsolatban és bizony egy idő után nem elégszünk meg a tettekkel. Ennek érdekében a legrosszabb, amit tehetünk, ha kizsaroljuk a hallani kívánt szavakat. Van, hogy egyszerűen csak még nem jött el az ideje, vagy az sem ritka, hogy a párunk nem olyan típus, aki könnyedén beszél az érzelmeiről. Ha már régóta egy párt alkottok, de még mindig nem került sor rá, akkor talán érdemes lehet elbeszélgetni, hogy mi lehet ennek az oka, és merre is tart a kapcsolatotok. Mindkettőtöknek az a legjobb, ha tisztán látjátok egymás szándékait.

Hozzászólások: