Mi a szeretet? Gyerekek válaszai.

Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok mélysége és komolysága sok esetben a kérdezőket is meglepte:

?Amikor nagyinak begyulladtak az izületei, nem tudott már előrehajolni, hogy kifesthesse a lábán a körmeit. Most mindig a nagypapa festi a nagyi körmeit, pedig neki is izületgyulladása van. Ez a szeretet.?
Rebeka ? 8 éves

?Amikor szeret valaki, akkor máshogy mondja ki a neved. Valahol érzed, hogy az ő szájában biztonságban van a neved.?
Zsolti ? 4 éves

gyerekek_etelek_n

 

?A szeretet az, amikor egy lány bekölnizi magát, a fiú pedig borotválkozó arcszesszel bekeni magát, aztán elindulnak, hogy szagolgassák egymást.?
Karesz ? 5 éves

?A szeretet az, amikor az étteremben odaadod másnak a sült krumplidat, anélkül, hogy te kérnél az övéből.?
Kriszti ? 6 éves

?A szeretet az, amikor két ember állandóan csókolózik. Amikor pedig már belefáradtak a csókolózásba, még akkor is együtt akarnak maradni és beszélgetnek. Apa és anya ilyenek. Szerintem gusztustalan, amikor csókolóznak.?
Emília ? 8 éves

?A szeretet az, ami Karácsonykor a szobában van. Ha egy pillanatra abbahagyod az ajándékok kicsomagolását, akkor lehet meghallani.?
Robi ? 7 éves

?Ha jobban szeretnél szeretni, akkor egy olyan baráttal kezd, akit utálsz.?
Nikolett ? 6 éves

?A zongoravizsgámon egyedül voltam a színpadon és nagyon féltem. Odanéztem a közönségre, és apu ott mosolygott és integetett. Csak ő mosolygott. Ezután már nem féltem.?
Csilla ? 8 éves

?A mamim jobban szeret engem mindenkinél. Senki más nem ad nekem esti puszit mielőtt elalszom.?
Klári ? 6 éves

?A szeretet az, amikor apa izzadt és büdös, de anya akkor is azt mondja neki, hogy sokkal helyesebb, mint Robert Redford.?
Krisztián ? 7 éves

?Amikor szeretsz valakit, akkor sokat pislogsz, és apró csillagocskák jönnek ki belőled.?
Judit ? 7 éves

?A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.?
Márk ? 6 éves

?Ha nem gondolod komolyan, akkor nem is kéne kimondanod, hogy szeretlek. De ha komolyan gondolod, akkor szerintem sokszor ki kell mondani. Az emberek hamar elfelejtik.?
Júlia ? 8 éves

Hozzászólások: