A menekültek most már bánják, hogy Európába jöttek

Az iraki menekültek a Facebookon üzentek honfitársaiknak, hogy nem jöjjenek Európába mert megbánjak ? közölte az Yle finn televízió.

Videóban üzentek honfitársaiknak az iraki menekültek, akik egyáltalán nincsenek elragadtatva az európaiak vendégszeretetétől. A Sputnik hírportál szerint a videóból  kiderül, hogy a háború elől menekülő irakiak már azt fontolgatják, hogyan menjenek vissza szétlőtt hazájukba.

?Bárcsak ne jöttünk volna Európába? ? mondták a videóban a  menekültek, akik azt is elárulták, hogy rengeteg pénzt fizetettek azért, hogy eljussanak ideáig. ?Súlyos hibát követtünk el azzal, hogy Európába jöttünk? ? mondták a finn tévének.

1000_menekultek_mti115horvatoboljottmenekulteksetalnak_20150923_152502

Musztafa, aki arabul üzent honfitársainak, azt állította, hogy Irakban sokkal jobb volt az életük, annak ellenére, hogy állandó veszélynek voltak kitéve. ?Nem érdekel, visszatérek a hazámba, és inkább ott halok meg?- mondta elkeseredetten az iraki férfi.

A menekültek a finn televíziónak arról is panaszkodtak, hogy Európában rendkívül drága az élet és az árak borzasztóan magasak. A befogadóközpontokban pedig alig kapnak ételt és ruhát, ami szintén felháborítja őket. Szerintük menekültnek lenni, ?borzasztóan megalázó dolog?.

Egyesek azonban kételkednek a riport hitelességében. A közösségi oldalakon több komment is szándékos manipulációval vádolja a finn kormányt, mondván, hogy a riport sokkal inkább egy PR- kampányra hasonlít, mint a valóság bemutatására.

A vádak egyébként nem alaptalanok, mivel Helsinki nemrég azt közölte, hogy fontolóra veszi a finn határok lezárását, hogy megakadályozza a menekültáradat betörését az országba.

Január óta a becslések szerint körülbelül félmillió menekült érkezett az Európai Unióba.

Hozzászólások:

9 thoughts on “A menekültek most már bánják, hogy Európába jöttek”

Comments are closed.