Megcsalás. Nem akarod mégis megteszed?

1754_0_big

A férfiak tényleg másként vannak kódolva, mint a nők, ennek ellenére nem lehet csupán a genetikára fogni a félrelépéseket. Elvégre azon már réges régen túl vagyunk, hogy csak az ösztöneinkre hagyatkozhassunk. Mégis milyen okok állnak a megcsalás hátterében?

Amiért másra vágysz

A leggyakoribb ok, amiért másnál keresed a boldogságot az a monotónia, ami eluralkodhat a kapcsolatodban. Unalmassá válnak a hétköznapok, megszokottá a programok, jól kiszámíthatóvá a szeretkezések.

Mitől félsz?
A megcsalás sokszor akkor ölt tényleges fizikai valót, amikor valamilyen félelem erősödik benned, és még nem került tisztázásra. Ilyen pl. az elköteleződéstől való rémület, vagy ha attól tartasz, hogy nem az aktuális kapcsolatod jelenti számodra az igaz szerelmet.

Mit veszíthetsz?
A legerősebb visszatartó erő az lehet, ha végiggondolod, mi mindent veszíthetsz el azért a boldogságot nyújtó félóráért. Elveszítheted a kapcsolatodat, az összes bizalmat, amit a szerelmed beléd vetett.

Nagyon megalázó
Ne feledd el soha, hogy a megcsalás rettentően megalázó arra nézve, aki ellen elkövetik. Nem csupán a hatalmas csalódást kell ilyenkor feldolgozni, hanem azt a megalázottságot is, ami ezzel a helyzettel jár ? s ez talán még nehezebb is mindennél.

Hozzászólások: