Mahidevran vs. Hürrem

A Szulejmán rajongók nagy része pozitív érzéseket táplál Hürrem, vagyis a kedvenc ágyas iránt, míg Mahidevrant, a szultán első feleségét kifejezetten taszítónak tartja. Nos, érdekes ez, főleg a nők esetében, akik maguk is feleségek, barátnők, anyák, és mégis az új asszonyt, a szeretőt kedvelik a sorozatban a hűséges feleséggel szemben.

Hürremet megértik,  akkor is, amikor józan ésszel gonosz, törtető, számító a viselkedése, azt mondják, hogy abban a világban farkastörvények uralkodtak, egy nő csak akkor tudott érvényesülni, ha a sarkára állt, és elpusztította maga körül az ellenfeleit. Furcsa ez a hozzáállás, főleg azért, mert nem sok elismerendő emberi értéket mutatott Hürrem a sorozatban azon kívül, hogy szerelmes lett a szultánba, ha egyáltalán belé, és nem a hatalomba. A rajongók nagy része mégis imádja, meglepő módon, ki tudja miért? Talán sokan úgy gondolják, hogy a mai világban is hasonóan kellene harcolni a pozícióért, a férfiért, és a szerelem mindent felül ír?

nur

Ha Mahidevran intrikál, az undorító, ha Hürrem intrikál, az érthető. Valójában azonban érthetetlen ez a rajongás, mert ha bármelyik női rajongó belegondol abba, hogy mit tenne, amikor a férjét egy másik nő minden lehetséges, akár alattomos, aljas módszerrel megpróbálná elvenni tőle és a gyerekétől, akkor ép ésszel nem kedvelhetné Hürremet. Úgy tűnik, magának a színésznőnek van olyan kisugárzása, és persze a film írója is úgy kanyarítja az eseményeket, na és nem utolsó sorban a szintén rajongott Szulejmán is oda van érte, így a közönség számára is ő a kedvesebb.

nur1

Azért kerestünk néhány fotót a Mahidevrant alakító színésznőről a civil életéből, amikor épp nem kétségbeesett feleség, aki próbálja megmenteni a szerelmét, a házasságát, és a fia pozícióját, hanem csak simán egy fiatal színésznő. És nagyon bájos. Egyébként 1980-ban született, és eredetileg az egyetemen divattervezőnek tanult. Tévés pályfutását bemondónőként kezdte, majd sorozatszerepeket kapott. Volt már férjnél, de 2011-ben elvált, válása óta használja újra a Nur Fettahoglu nevet, mely a születési neve, a férje után Nur Aysannak hívták.

nur2

Hozzászólások:

3 thoughts on “Mahidevran vs. Hürrem”

Comments are closed.