LAKBÉR TÁMOGATÁS! Ha a pároddal mindketten jogosultak vagytok rá, havi 150 ezer forintot kaphattok fél évig! A támogatás kevesebb összeggel további 1 évig jár! Osszátok!

Osszátok meg kérlek minél többen, mert nagyon hasznos támogatás, sokaknak segített már! Köszönjük!

Albérlet támogatás ? lakhatási támogatás

Albérlet támogatás ? lakhatási támogatás

AZ egyik legjobban fizető támogatási forma, aki jogosult rá, az angyon sok pénzt kaszálhat vele.A felttéel szigorúak, de jogos is, hiszen nem mindenkinek adhatnaka kezébe havonta 100 ezer forint támogatást.

Az albérlet támogatás tulajdonképpen a munkavállalást hivatott segíteni, de mégis a lakhatási költségekre használható fel, fizethetünk belőle rezsit, közüzemi számlákat, de akár albérleti költségekre is felhasználhatjuk!
Tehát mégegyszer amire felhasználható : a bérelt lakás vízdíjának és csatornadíjának fedezésére, áramszámla kifizetésére, távfűtűst lehet belőle fizeni, gázszámla fedezésére is megfelelő de a szemétdíjat vagy akár a közös költséget is kifizethetjük belőle!

1000_lakber_20140914_235654

Ki kaphat albérlet támogatást?
aki legalább három hónapja regisztrált munkanélküli (kivéve ha csoportos létszámcsökkentés miatt vált állástalanná, ha pályakezdő vagy közmunkás)

legalább hat hónapra kell munkaviszonyt létesítenie valahol minimálisan heti 20 órában, nagyon fontos követelmény, hogy a munkahely és a támogatást igénylő állandó lakhelye szerint minimum 100kilométer távolság legyen, vagy ha ingáznia kellene tömegközlekedéssel, akkor az ingázás napi 5 órát venne igénybe.

fontos, hogy a támogatást igénylőnek nem, lehet semmilyen saját ingatlanja azon a településen illetve annak 100 kilométeres körzetében, ahol dolgozni fog.

a korábbi munkahelye és az új foglalkoztató nem lehet ugyanaz a cég, ugyanaz a személy.

albérletben szeretne laknia munkavégzés ideje alatt.

amikor igényli a támogatást nem kap máshol lakhatási támogatást vagy közüzemi támogatást.

igazolni kell minden feltétel meglétét : munkaszerződéssel, legalább 9 hónapra bérleti jogviszonyt kell igazolni.

az új munkabére nem lehet több, mint a mindenkori minimálbér 300%-a.

a támogatást 18 hónapig, azaz másfél évig lehet felvenni, utána mindenképpen 3 évre szüneteltetik, majd újra igényelhető!

Mekkora összegű támogatás vehető fel?

A másfél évig folyósítható támogatás a következő összegekre bontható : az első hat hónapban havonta maximálisan 100 ezer forint adható, a második hat hónapban 60 ezer forint adható és a harmadik hat hónapban havi 40 ezer forint adható.

Abban az esetben, amikor 2 olyan ember lakik egy albérletben, akik mindketten saját jogon is jogosultak az albérlet támogatásra, akkor nem dupla támogatást kapnak, hanem az első hat hónapban 150 ezer forintot, a második hat hónapban 90 ezer forintot, a harmadik hat hónapban pedig 60 ezer forintot.

Három ember együttélése esetén, 200 ezer forint, 120 ezer ft és 80 ezer forint a támogatás havonta.

Hol igényelhető: Fővárosi, megyei kormányhivatal munkaügyi központjának lakcím szerint illetékes kirendeltsége

Hozzászólások: