Kegyetlen tél vár ránk!

A hirtelen jött hideg után mindenki azt latolgatja, hogy vajon milyen tél jön,mire számíthatunk idén. Sok meteorológiai központ elkezdte már az elemzéseket, az alábbiakat a legpontosabbakból válogattuk össze.

December

Kissé meglepő, de a tél első hónapja, a Karácsony hava nem lesz túlságosan hideg. A hónap elején van esély hűvösebb, csapadékosabb napokra, de a hónap közepe száraznak, melegebb hőmérsékletűnek ígérkezik. A reggelek hűvösek lesznek, de a nappali hőmérséklet hamar melegebbé varázsolja a decembert. Nem lesz fehér karácsonyunk idén sem. Hónap végére olyannyira visszaesik majd a hőmérséklet, hogy csapadékokra, kemény mínuszokra számíthatunk.

Január

cold-house

A januári hónap igazi téli hónap lesz, amelyben lesz részünk mindenben! Lesz hó, fagy, ónos eső, mínuszok, hideg szél, minden, ami a téli hangulatot idézi. Ez a fix hideg egész januárt végig kíséri majd, szinte esély sincs az enyhülésre, a kisebb melegedésre.

Február

A januárban kezdődő tél egészen februárig kitart, amikor nehezen érezhetjük majd a tavasz melegét. Szinte egész február fehérben telik majd, nem kell egész hónapban a tavaszi teendőkön gondolkodni. Nagyon nehezen emelkedik csak egy kicsit a hőmérséklet. A február is csapadékosabb lesz, igazi téllel zárja magát ez az évszak is.

Hozzászólások:

3 thoughts on “Kegyetlen tél vár ránk!”

Comments are closed.