ÍME AZ ILLÓOLAJ, AMI KÉPES VISSZAFORDÍTANI A RÁKOS DAGANATOKAT!

A tömjén, az aromás faolaj, melyet a keresztény hagyomány szerint a három királyok egyike ajándékozott a gyermek Jézusnak, egy szerdán közzétett tanulmány szerint hatékony kezelési módszer lehet a húgyhólyagrák ellen.

Amerikai kutatók laboratóriumi kísérletben a tömjén gyógynövény, a Boswellia carteri dúsított kivonatát tesztelték az emberi hólyagráksejteken és a normál hólyagsejteken. Az olaj visszaszorította a rák növekedését, és olyan mechanizmusokat aktivált, melyek elpusztítják a veszélyes sejteket.

“A tömjénolaj képes megkülönböztetni a hólyagráksejteket és a normális urotheliális sejteket a tenyészetben. Az olaj visszaszorította a sejttúlélést, és apoptózist (sejthalált) vált ki a tenyésztett húgyhólyagrák sejtekben” – írja a tanulmány.

Dr. Hsueh-Kung Lin, az Oklahoma Egyetem kutatója és a tanulmány vezető szerzője hozzátette: “A tömjénolaj olcsó alternatív terápiás megoldást kínálhat a jelenleg húgyhólyagrákban szenvedő betegek számára.”

A tanulmány arról is beszámol, hogy az olaj Afrikából, Indiából és a Közel-Keletről származik, és “évezredek óta a tömjén társadalmilag és gazdaságilag egyaránt jelentős összetevője”. A Biblia szerint a három királyok arany és mirha mellett ezt ajándékozták a csecsemő Jézusnak.

A tanulmány a Complementary and Alternative Medicine brit orvosi szakfolyóirat online kiadásában jelent meg.

Forrás: Medipress hírszolgálat

hazipatika.com

Hozzászólások: