Így tudhatod meg a legegyszerűbben, terhes vagy-e!

Számos közismert jele van a terhességnek, amit minden nő máshogy él meg, és egyénenként is különbözhet. Várandósság esetén sokféle tünetet észlelhetünk, de aggodalomra semmi ok, nem valószínű, hogy mindegyiket egyszerre fogjuk tapasztalni. Akkor sem kell aggódni, ha éppen semelyiket sem észleljük, de mit tehetünk, ha biztosan szeretnénk tudni, terhesek vagyunk-e? A megoldás a Clearblue Digitális Terhességi Teszt Fogamzásjelzővel, ami még azt is megmutatja, hány hetes terhesek vagyunk.

terhességi-teszt

Mik a terhesség tünetei?

A várandósság legjellemzőbb jele a menstruáció elmaradása, ami rendszeres ciklus esetén a legkorábban észlelhető tünet. Tudni kell azonban, hogy egészen enyhe vérzés vagy vércseppek terhesség esetén is jelentkezhetnek, ezért fontos, hogy megbizonyosodjunk arról, terhesek vagyunk-e, ám ehhez megbízható eredményt kimutató eszközt kell használjunk. Nem rendszeres havi vérzés esetén terhességre utaló jel lehet a reggeli rosszullét, hányinger vagy hányás is, amely valójában a nap bármely szakában előfordulhat.

Jellegzetes tünet még a mell megnagyobbodása és érzékennyé válása, gyakoribb vizeletürítési inger, hangulatváltozás, az ízérzékelés megváltozása, nagyobb érzékenység szagokra, illatokra. Ezeket a tüneteket azonban más is kiválthatja, betegség vagy akár a stressz is lehet okozója. Ha azonban a terhességnek akár csak a leghalványabb gyanúja is felmerül, minél gyorsabban meg kell győződnünk arról, hogy valóban ez okozza-e a tüneteket, amit orvosi vizsgálattal vagy terhességi teszt használatával tehetünk meg.

Hozzászólások: