ÍGY HASZNÁLD A PARADICSOMOT PATTANÁSOK ELLEN!

A pattanások minden életkorban nagyon zavaróak. Ráadásul a vörös, gyulladt bőr még fájdalmas is lehet. Ezt a gyakori bőrproblémát az eltömődött pórusok okozzák. Bár bosszantó és kényelmetlen, egyáltalán nem veszélyes. Hogy megszabaduljunk tőle, meg kell változtatni a bőrápolási szokásainkat. Ehhez sem drága készítményekre, sem sok időre nincs szükség. A megoldás ott nő a kiskertünkben!

Pattanások ellen paradicsom

Ha rendszeresen használjuk, a paradicsom segíthet kitisztítani a pattanást és megelőzni a hegek kialakulását. A paradicsomban sokféle fontos tápanyag található, pl. A-, B6-, C-, E- és K-vitamin. Ezek csökkentik a pórusok méretét és feltöltik a bőrt, amire nagy szüksége is van. A paradicsom savassága fenntartja a bőr egészséges pH egyensúlyát, így a pattanások kevésbé valószínű, hogy kialakulnak. A paradicsomban szalicilsav is található, ami összetevője számos pattanás elleni készítménynek.

igy-hasznald-paradicsomot-pattanasok-ellen-900x473

Így használd helyesen

A legegyszerűbb módszer

A legegyszerűbb módszer általában a legjobb. Vágj félbe egy paradicsomot és dörzsöld át vele az arcodat. Masszírozd be a levét és a húsát a bőrödbe, majd öblítsd le! Ez a módszer kiváló a kezdődő pattanások ellen vagy ha éppen csak néhány percünk jut a bőrápolásra.

Paradicsomos maszk

Ha kicsivel több időnk van, ezzel a módszerrel még a makacs pattanásokkal is el tudunk bánni. Fogjunk egy paradicsomot és vágjunk egy X-et a tetejébe. Tegyük a csap alá és engedjünk rá meleg vizet kb. 1 percen keresztül, hogy le tudjuk húzni a héját. Szedjük ki a magokat és villával törjük össze a paradicsom húsát. Vigyük fel ezt a masszát az egész arcra és kb. 1 órán keresztül hagyjuk fenn, majd öblítsük le.
Összetört uborkát és joghurtot is adhatunk a maszkhoz.

Paradicsomos arclemosó

Ha nem szeretnénk egy órán át paradicsommal a fejünkön ülni, próbáljuk ki ezt a variációt! Egy evőkanál paradicsomlevet keverjünk össze pár csepp citromlével. Vigyük fel ezt a keveréket az érintett bőrfelületre, hagyjuk fenn 5 percig, utána meleg vízzel mossuk le.

Hozzászólások: