ÍGY FOGYOTT 42 KILÓT 1 ÉV ALATT: KÉT DOLGOT VÁLTOZTATOTT!

Példaértékű az egyetemista fogyási kísérlete, aki úgy döntött: véget vet az éjszakai pizzázásoknak és az egymást követő alkoholtúráknak.

A 24 éves Charlotte DeAbreau az egyetemi évek alatt egyáltalán nem fogta vissza magát: a heti három kimaradás mindegyikét egy teljes pizzával zárta le, az alapozások során pedig olyan kártyajátékokat játszottak, ahol a vesztesnek a mindenki által összeöntött italokból kellett lehúznia egy fél litert. (Az egyik kedvelt italuk a feketeribizliszörppel hígított, cider- és sörkeverék volt, fél litere közel 400 kalóriát tartalmaz). Amikor éppen nem ivott, akkor hízásra hajalmosító gyorsételeket fogyasztott nagy mennyiségben.A lány – beszámolója szerint – a karjain érezte meg először a hízást, és még nyáron is hosszú ujjú blúzokat hordott emiatt. A fogyásnak külön akciótervvel állt neki és már az első héten közel négy kilót sikerült fogynia.

Reggelire gyümölcsöt és zabkását fogyaszt a cukros gabonafélék vagy péksütemények helyett, ebédre pedig csirkesalátát és omlettet a helyett, hogy csomagolt szendvicseket, készételeket vagy chipset enne. Vacsorára otthon főz magának – korábban indiai vagy kínai éttermekből rendelt magának vagy pizzázott. Fogyásának két fontos eleme az is, hogy egyfelől mind száműzte életéből az alkoholt, másfelől pedig az éjszakai pizzázásokról és egyéb szénhidrátok fogyasztásáról is lemondott.

omlett_paradicsom

Ebédre csirkesalátát és omlettet együnk ahelyett, hogy csomagolt szendvicseket, készételeket vagy chipset vennénk magunknak

Egy év elteltével Charlotte most ugyanannyit nyom, amennyit sikerült leadnia magáról: 42 kilót. Elmondása szerint ezerszer jobban érzi magát, hiszen azon ruhákat tudja hordani, amiket szeretne – és sokkal nagyobb az önbizalma, mint volt. Mindezen önbizalmat új munkája során is tudja hasznosítani: alkohol- és drogfüggőkkel dolgozik jelenleg.

Hozzászólások: