Így egyed a gyömbért, és az élősködőktől és a krónikus ízületi gondoktól is megszabadít

A fermentált ételek  nagyon hatékonya, éppen ezért együnk belőlük folyamatosan, főleg a hideg évszakokban. A bennünk található jó hatású mikroorganizmusok felvértezik a testet, erősítik az immunitást, és az anyagcserét is felpörgetik.

A fermentált gyömbért nálunk kevésbé ismerik, de nekünk is vannak fermentált élelmiszereink, például a savanyú káposzta vagy a kovászos uborka, a gyömbért a keleti országokban naponta fogyasztják például sushi mellé tálalva. ismerjük meg mi is ezt a csodaszert, amit otthon is könnyen elkészíthetünk.

Szükség le ezekre:

  • 250 gramm gyömbér,
  • 1 evőkanál só,
  • 300 ml almaecet,
  • 100 gramm barna cukor.

Így készül: pucoljuk meg, és hámozzuk meg a gyökeret, majd vágjuk apróra. Minden egyes szeletkét, egyenként tegyünk bele a sóba, és hagyjuk állni 30 percig. Ezután rakjuk bele a gyömbért egy fertőtlenített befőttesüvegbe. Forraljuk fel az ecetet, majd tegyük bele a cukrot, és, amikor felolvadt, a folyadékot öntsük a gyömbérre.

Az üveget csukjuk le, és fedjük le egy tiszta konyharuhával, és tegyük el egy napra. Reggel a konyharuha nélkül heéyezzük 14-18 napra a spejzba.

Fogyasszuk naponta. Nem kell túlzásba vinni, csak 5-6 darabot fogyasszunk el minden nap.

Hozzászólások: