Igen, a sör tényleg egészséges!

A legjobb hűtött pohárban szervírozva, hogy tökéletes legyen a habkorona.

Az szokták mondani, ami igazán jól esik az embernek, az többnyire káros az egészségre. Még ha mostanában egyre gyakrabban hallani is, hogy a kis mennyiségű alkoholnak lehetnek jótékony hatásai, a szakértők akkor is a vörösborról beszélnek leggyakrabban, mondván: annak nagyon magas az antioxidáns tartalma. Az igazság azonban az, hogy sörben legalább annyi antioxidáns van, mint a borban általában.

sor

A National Center for Biotechnology Information viszont azt ajánlja az orvosoknak, hogy ne ajánlják egyik alkoholféleséget sem a másik helyett, hiszen mindnek megvannak a maga előnyei. Igaz a kétféle italban különböző antioxidánsok vannak, mivel a sör előállításához használt árpa és komló, más flavonoidokat (gyógyhatású vegyületcsoportok) tartalmaz, mint a borszőlő. A sörben ráadásul sokkal több protein, és B vitamin található, igaz utóbbi jótékony hatásainak jórészét elmossa az alkohol.

Egy deci száraz bor 65-75 kalóriát tartalmaz, míg egy pohár (0,33 liter) sör, a fajtájától függően, akár 95 ? 360 kalóriát is tartalmazhat. Egy fél literes palack, vagy korsó a Magyarországon kapható legnépszerűbb fajtákból, nagyjából kétszázat tartalmaz. A sörök között mindig az lehet irányadó azoknak, akik odafigyelnek a vonalaikra, hogy a magasabb alkoholtartalom több kalóriát is jelent.

A sör nagy mennyiségű szilíciumot tartalmaz, napi egy-két pohár elfogyasztása ezért nagyban hozzájárul a csontok erősödéséhez. Sörből az ajánlott adag uraknak napi két pohár (a háromdecisből, nem a literesből), hölgyeknek egy. A CNN ajánlása szerint a legjobb, ha egy-két órára a fagyasztóba tett pohárba töltjük óvatosan, így tökéletes habkoronát kapunk a tetejére.

Hozzászólások: