Havazás érkezik a nagy hideg előtt – Szerdán akár mínusz 17 fok is lehet majd.

1000_130983_g_20150105_104120

Hétfőn napközben a Dunától keletre többórás napsütés várható, eleinte lehetnek még felhősebb vidékek, csapadék nem valószínű. A Dunántúlon délelőtt lesz napsütés, majd fokozatosan növekvő, vastagodó felhőzetre és a déli óráktól egyre több helyen havazásra, helyenként havas esőre lehet számítani, legkevésbé az Alpokalján. A csapadékot adó felhőzet előreláthatóan a Duna-Tisza-köze nyugati részét is érinti a késő délutáni óráktól –derül ki az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzéséből.

Az északnyugati szél a Tiszántúl és a nyugati, délnyugati megyék kivételével még többfelé megerősödhet, viharos széllökés azonban kevés helyen fordulhat elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 5 fok között várható, késő este a Dunántúlon 0, +2, másutt -1, -6 fok közé hűl a levegő, a Tiszántúl északi részén lesz a leghidegebb.

Kedden többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, a Nyugat-Dunántúlon lehet több a felhő. Legfeljebb néhol fordulhat elő futó hózápor. Az északias szél a Tiszántúlon többfelé megerősödik, másutt gyakran megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között alakul, de a havas, szélvédett helyeken -10, -12 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között várható.

Szerdán északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. A délkeletire forduló szél északnyugaton megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország nagy részén -4, -10 fok között alakul, de elsősorban Szabolcsban a havas, szélvédett tájakon akár -15, -17 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, -7 fok között valószínű.

Csütörtökön hajnalra többfelé zúzmarás köd, illetve az ország nagy része fölött alacsonyszintű felhőzet képződik. Csak kisebb körzetekben valószínű napsütés. Helyenként ónos szitálásra kell számítani. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország nagy részén -5, -10 fok között alakul, de elsősorban Szabolcsban a havas, gyengébben felhős tájakon akár -13, -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és -8 fok között várható.

Pénteken az ország nagy részén felszakadozik a felhőzet, és változóan felhős idő várható, azonban északkeleten és délnyugaton borongós, ködös területek is maradhatnak. Néhol zápor, hózápor fordulhat elő. Az északnyugatira forduló szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, -10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 0, +4 fok között alakul, de a borongós vidékeken csak -1, -4 fok valószínű.

Hozzászólások: