Francia lap: „De honnan jönnek ezek a zseniális magyar szurkolók?”

legolvasottabb ingyenes francia lap áradozik a Magyarország–Izland mérkőzésről, és külön kiemeli a két ország drukkerei által teremtett nagyszerű hangulatot. 

Az Izland-Magyarország mérkőzés után a legolvasottabb francia országos ingyenes napilap, a 20minutes honlapja bírálta azokat, akik előre leszólták a két csapat mérkőzését. Így például az ismert francia sportújságírót, Pierre Ménès-t, aki „nulla gól nulla egy mérkőzésen” jóslással vétette észre magát.

A 20minutes.fr szerint nagyszerű volt a mérkőzés, mert

  • Izland esélyes a nyolcaddöntőre, ami hatalmas szó a világversenyen először szerepelt 330 ezres ország csapatától;
  • a magyarok keményen és néha már fanatikusan támadtak, 70 százalékban ők birtokolták a labdát;
  • az utolsó öt perc „őrület” volt, magyar góllal, izlandi ellentámadással, a tizenhatosról lőtt szabadrúgással;
  • ráadásul a szurkolás mindkét részről élmény volt.

magyar_szurkolok_huszarok_marseille_fill_850x370

A tudósítás kiemeli a magyar tábort, amely megállás nélkül énekelt, tapsolt, buzdította csapatát. Az írás szerint, bár meccs előtt a drukkerek egy része stadionon belül összeakaszkodott a biztonságiakkal, a magyarok ritkán hallható hangulatot teremtettek a marseille-i Vélodrome stadionban. „De honnan jönnek ezek a zseniális magyar szurkolók?” – teszi fel végül a kérdést a cikk, amely rövid videót is közöl a meccs végén a játékosokkal közös himnuszéneklésről „Isten hozott Budapest 2-n – (a magyarok) soha nem fogják elhagyni a Vélodrome-ot” megjegyzéssel.

Az olvasói kommentárok egyetértenek a cikk-kel, az egyik megjegyzés szerzője inkább újra megnézné az Izland-Magyarország mérkőzést, mint bármelyik olasz meccset. Egy másik hozzászóló szerint óvakodni kell a magyaroktól, akik „élénk” és „ragyogó” futballt játszanak, egy harmadik pedig az orosz bírót kritizálta – és utóbbi még csak nem is magyar fórumozó volt!

Forrás: valasz.hu

 

Hozzászólások: