Ezzel a trükkel soha többé nem lesz büdös a lábad!

Valljuk be, senkinek sem tetszik, ha egy kellemes séta után hazajövünk, és miután lehúzzuk a cipőnket, hirtelen az egész előszobát ellepi a kellemetlen lábszag. Ez több tényezőtől is függ, de nem árt tudni, hogy az egészséges lábakon is sokmillió baktérium, mikroorganizmus él, amelyek az elhalt bőrsejtekkel, hámrétegekkel, verejtékkel táplálkoznak, így a végtermékeik kínos szagot idéznek elő. Ezért kiemelten fontos a lábápolás.

Kerüljük a műszálas zoknikat, vagy ha már hordunk ilyeneket, akkor is gyakrabban cseréljük, nem szabad egy hétig ugyanabban járni. Otthon, ha lehet, inkább mezítláb közlekedjünk. A lábbeliket is kell váltogatni, ha lehet, és ajánlott az aznapi viseletet 24 órára kiszellőztetni, mielőtt újból belebújunk.

A gyógynövények erejével is megszüntethetjük a kellemetlen szagokat. Lábfürdőt kell készíteni.

14520574495555_40698036071695_db

Rozmaring és zsálya

Szerezzünk be szárított rozmaringot és szárított zsályát. Mindkét növényből egy evőkanálnyi mennyiségre lesz szükség.
Ezután töltsünk meg egy tálat forró vízzel, szórjuk bele a rozmaringot és a zsályát. Kissé hagyjuk, hogy kihűljön a víz, ezután pedig naponta két alkalommal, félórára vegyünk lábfürdőt.

Citrom és szódabikarbóna

Egy negyed bögrényi szódabikarbónára, 8 bögre jó meleg vízre és egy egész citrom kifacsart levére lesz szükségünk. A vízben fel kell oldani a szódabikarbónát, és hozzá kell adni a citromlevet. Ezután 15–20 percig kell áztatni a lábunkat.

Hogy a cipő se maradjon ki, este hitsük be szódabikarbónával a beljesét, majd mielőtt felhúznánk szórjuk ki belőle a szódabikarbónát. Felüdülés lesz benne járni.

Hozzászólások: