EZT SOHA NE TEDD A PÁ­ROD­DAL, ROSSZABB MINT A MEG­CSA­LÁS!

A hűt­len­sé­get nehéz meg­bo­csá­tani, vagy egész egy­sze­rűen le­he­tet­len. Vi­szont nem árt, ha tudod, hogy sok apró, rej­tett dolog lehet a pár­kap­cso­la­tod­ban, ami las­san fel­őröl mind­ket­tő­tö­ket, majd végül sza­kí­tás­hoz vezet.

Ha nem szeretnéd szép, lassan kinyírni a párkapcsolatodat, akkor ezeket kerüld a hétköznapokban!

1. Ne hazudj és ne rejtegess dolgokat!

Még akkor sem célravezető hazudni és titkolózni, ha azért teszed, hogy megóvd a párod a fájdalomtól. Ha úgy érzed, valamiről nem kell tudnia, akkor azt valószínűleg nem is kéne csinálnod.

2. NE RAGASZKODJ BETEGESEN!

Engedj teret a partnerednek. Ne kérdezd, hogy mikor, merre járt és kivel, könnyen fojtónak érezheti a helyzetet. Egy idő után lelép – hacsak nem unjátok meg mindketten egymást.

3. NE LOVAGOLJ A MÚLTON!

Ha valamin már túlléptetek, megbeszéltétek és megbocsájtottál, akkor ne hánytorgasd többé. Nem szép a régi fegyverekkel újra megszurkálni a fájó pontokat. Ha úgy érzed, hogy mégsem tudtál megbocsátani, és nem tudsz így élni, akkor lehet, hogy nincs tovább.

4. A KOMMUNIKÁCIÓ HIÁNYA

Nem arra gondolunk, hogy napközben sms-eztek, vagy megbeszélitek, mi kell a boltból. Fontos, hogy beszéljetek arról, mi zajlik bennetek, mire vágytok.

Ha szépen elraktározzátok a sérelmeket, egyszer csak megtelik a bili és kiborul.

5. APRÓ PROBLÉMÁK, HÁZIMUNKA

Lehet veszélytelennek tűnik például minden nap rászólni a pasidra, hogy vigye le a szemetet, de idővel óriási baj lehet belőle, ami magával hozhat súlyosabb témákat is.

6. NE LÉGY LEERESZKEDŐ!

Sokat árthatsz, ha azzal próbálod növelni az önbizalmadat, hogy leereszkedően beszélsz életed párjával. Vigyázz a szavaidra még akkor is, ha rossz passzban vagy, mert könnyen megsebezheted a lelkét.

7. FÉLTÉKENYSÉG!

Ha folyamatosan aggódsz, és ennek hangot is adsz, megmérgezed az életeteket.

Hozzászólások: