ELKÉPESZTŐ HATÁSA VAN A CSERESZNYE SZÁRÁNAK A FERTŐZÉSEKRE ÉS A NARANCSBŐRRE!

A cseresznyében egy sor olyan természetes csodaszer van, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. Erős antioxidáns-tartalma miatt az egyik legkitűnőbb nyári gyümölcs, amelymegakadályozza a belső gyulladásokat, védi a gyomor nyálkahártyáját, így a káros baktériumok bejutásától is óv, emellett pedig segíti a melatonin nevű hormon termelődését, amely nagyon fontos szerepet játszik az elalvásban, így aki naponta 400 grammnyi friss cseresznyét megeszik, biztosan pihentető, nyugodt éjszakákra számíthat.

Ha bekapkodtuk a szemeket, a szárát vétek eldobni, ugyanis megszárítva hatásos hashajtó teát készíthetünk, ami még mintegy 10 féle betegségre is nagyszerű. Ilyen például a reuma, a hólyaggyulladás, a makacs köhögés, vagy éppenséggel a narancsbőr, ami a hölgyek életét keserítheti meg, főként ebben a hónapokban, mikor bikini szezon van.

Sötét helyen szárítsuk meg a cseresznyeszárakat, tároljuk tasakokban, hűvös, száraz helyen.

A teát egyszerű elkészíteni: fél liter, fövésben lévő vízbe tegyünk bele két kiskanál szárított szárat, hagyjuk 5 percig főni, majd szűrjük le, és meghűlés esetén kortyolgassuk el forrón, naponta akár 3 alkalommal is. Enyhíti a köhögést, de jót tesz azoknak is, akiknek fáj a hasuk, a derekuk, vagy épp a veséjük gyengélkedik, vagy akiknek húgyúti fertőzésük van, nekik is jót tesz a gyógyital.

Az orvosok is kifejezetten ajánlják a cseresznyeszárából készült tea fogyasztását a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, de akiknek az emésztésükkel van gond, azok is alkalmazhatják. Természetesen a fogyókúrázóknak sem tilos a főzet rendszeres fogyasztása, hiszen amellett, hogy segít megszabadulni a zsírpárnáktól, hatásosan méregtelenít is.

Ahhoz, hogy kevesebbet mutasson a mérleg nyelve, két héten keresztül naponta igyunk meg körülbelül egy liternyi cseresznyeszár teát. Ezután tartsunk egy hét szünetet, utána ismét következhet egy két hétig tartó ivókúra.

Az egy liter forró vízbe 6-7 kiskanál szárat kell felhasználni, ezt 4 percig kell főzni. Langyosan igyuk a teát, főétkezések közben, egész nap.

Meleg főzetben áztathatjuk reumás testrészeinket is, egy hétig rendszeresen alkalmazva a kezelést, hamarosan enyhülést tapasztalhatunk.

Hozzászólások: