ELÍTÉLHETIK A NŐT, AKI A TÁSKÁJÁT ELLOPÓ MOTOROS NYOMÁBA EREDT

Több éve történt, hogy egy motoros ? betörve egy piros lámpánál várakozó autó ablakát ? ellopta az autót vezető nő táskáját. A tolvaj és társa elhajtott, a nő követni kezdte, a menekülők azonban egy kanyarban felborultak, egyikük elszaladt, másikuk, a táskatolvaj belehalt sérüléseibe. A kocsi tulajdonosa ellen idén januárban emelt vádat az ügyészség, így neki kellene bizonyítania, hogy a halált okozó közúti veszélyeztetés bűntette nem állja meg a helyét ? írja a Hír24.

kolosy-teri-motorosbaleset(6ae48d43-dc34-4e93-bc8e-929a7d7d39aa)(650x433)

Halált okozó közúti veszélyeztetés bűntettével, nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével és kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolják Andreát, aki bő két évvel ezelőtt az autóban ült. A bűnügyben a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség 2015. január 8-án emelt vádat a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon, ahol már megkezdődött a per előkészítése. Az esetet azonban mégsem ott tárgyalják, hanem ?magasabb szinten?, a Fővárosi Törvényszéken. Ennek oka, hogy a bíró, akinél az iratok landoltak, úgy találta, itt nem halált okozó közúti veszélyeztetés történt, hanem emberölés ? ismertette az ügyet jól ismerő ügyvéd, Magyar György.

Andrea a Hír24-nek nyilatkozva számolt be a történtekről. Elmondása szerint a Zsigmond téren várakozott a lámpánál, amikor gyanúsan közel jött hozzá egy motoros. A motoron két ember ült, egyikük betörte a nő ablakát, és ellopta a táskáját. ?Dudáltam és kiabáltam, hogy állítsa meg őket valaki, de semmi sem történt, így kétségbeesetten elindultam utánuk. Meglepődhettek, mert folyamatosan hátranéztek, a motor egyfolytában imbolygott alattuk? -meséli Andrea. A menekülők a Kolosy tér magasságában döntöttek úgy, hogy egy hirtelen balkanyarral a Szépvölgyi út felé veszik az irányt. Ezután történt a baleset.

A rendőrség és az ügyészség vizsgálata is azt állapította meg, hogy az autós meglökte a motort, de Andrea másképp emlékszik. A nő azt mondja, hogy látta, ahogy a motorral elcsúsznak a kanyarban, neki pedig gyorsan döntenie kellett, hogy hova csapódik be, mert az már világos volt, hogy nem fog tudni időben megállni. ?Balra nem lehetett, ott gyalogosok voltak, előttem a motorosok, egyetlen választásom volt, jobbra rántani a kormányt, Így egy autónak ütköztem, nem akartam, hogy bárkinek baja essen. Mindez egy pillanat alatt játszódott le, de mégis, mintha minden lelassult volna” – mondta.

A nő kiszállt autóból, a motor be volt csúszva egy kocsi alá, utasa a földön feküdt. Ekkor még a tolvaj élt, a kórházban halt meg órákkal később. A motor vezetője pedig a baleset után azonnal elszaladt, később kapták csak el. Ellene a kerületi ügyészség bűnsegédként elkövetett lopás bűntette, és a segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat.

AKÁR MÉG KÁRTÉRÍTÉST IS FIZETHET

Andrea azt állítja a lapnak, hogy nem akarta, hogy bárki is megsérüljön, ösztönös reakció volt, hogy azonnal a táskája után hajtott. Azt is kiemeli, hogy történt már vele hasonló eset 1999-ben, akkor is nagyon megviselte, hogy a táskáját, benne a személyes iratait, tárgyait, kulcsait és bankkártyáját ellopták. Ezek az emlékek jöttek elő benne, amikor 2012 decemberében újra meglopták.

A nő beszélt arról is, hogy a balesetben elhunyt motoros élettársa kártérítési pert akart indítani ellene. Részben a hamvasztás költségeire hivatkozott, illetve arra, hogy pszichológust kellett fizetnie, sokba került a költözése, és hogy anyagilag nehéz helyzetbe került a történtek után. A bíróság ugyan ezt elutasította, ám ha bűnösnek találják Andreát, ezt a kártérítési igényt ? sok másikkal együtt – ismét vizsgálni fogják.
Hozzászólások:

14 thoughts on “ELÍTÉLHETIK A NŐT, AKI A TÁSKÁJÁT ELLOPÓ MOTOROS NYOMÁBA EREDT”

Comments are closed.