Egyszerű otthoni pakolás száraz bőrre. Fillérekbe kerül és egyenesen imádni fogod!

A bőrnek szüksége van egy külső faggyúrétegre, mely védelmet nyújt a külső hatások, mint például a szél, hideg, szennyeződések, napfény ellen. A száraz bőr esetében a faggyúmirigyek nem termelnek megfelelő mennyiségű védőréteget.

14580124416830_82101038270013_db

A bőr felszíni rétege hirtelen elvékonyodik, töredezetté és viszketővé válik. Annak érdekében, hogy helyreállítsuk a bőr szerkezetét, a legkevesebb, amit tehetünk, azt hogy sok vizet iszunk, és kívülről is hidratáljuk.
Ajánlatos sok antioxidánsban, C- és E-vitaminban gazdag élelmiszert fogyasztani. Érdemes az arcbőrt nappali védőkrémmel bekenni, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy nem erős a napsugárzás. Az arcmaszkok közül pedig jobb azt a fajtát választani, amelyik nem csak tisztít, hanem hidratál is.
Nézzünk két természetes pakolást a száraz bőr ápolására:

1. Olívaolaj és cukor keveréke

A legjobb természetes hidratálója a száraz bőrnek az olívaolaj. Hevítsünk fel két evőkanál olívaolajat, és keverjük el egy-két kanál cukorral. Kenjük fel az arcbőrre, majd hagyjuk rajta egy keveset állni, de előtte dőrzsöljük át vele a bőrt. Az olívaolaj jó lehet sminkeltávolításra is. Amellett, hogy hatékonyan leszedi a festéket, természetes, és táplálja a bőrt.

2. Száraz bőrre ajánlott természetes olajokat használni

Választhatunk a muskotályzsálya, olíva vagy szója olaj közül, de a legalkalmasabb talán mégis a mandulaolaj. Ha zavar, hogy olajos a bőrünk, kenjünk rá hidratáló és hámmegújító aloe verát. Azonban mégis a legegyszerűbb, ha felverünk egy tojásfehérjét, és felkenjük az arcunkra, majd lemossuk. A tojás értékes és pótolhatatlan tápanyagokat tartalmaz.
Forrás: twice.hu
Hozzászólások: