Divattörténelem, minden nőnek!

Mit tegyen a divat, ha valami igazán maradandót akar alkotni?
Díszít, nagyít, színesít.
Bár a megelőző évtizedek így is híressé váltak különleges ruhadarabjaitól, a 80-as éveknek mégis sikerült valami még ütősebbet alkotnia.

moda1

Oroszlánfrizurák, feketével kihúzott szemek, hatalmas kalapok, fülbevalók. Nagy- nagyobb ? legnagyobb, ez volt a jelszó. Ez az öltözködésben is erősen érződött, tökéletesen jelképe a kornak a válltömés.
Ekkor tett szert hatalmas hírnévre a farmer ? értsétek úgy, hogy minden mennyiségben megtalálható volt, nem csak az üzletekben, hanem egy-egy öltözéken is. Farmernadrág, farmersort, farmering, farmerdzseki, farmermellény. A felsőket mell alatt megkötve, vagy nadrágba tűrve viselték.
Ezen kívül még nagy szerepet játszott a cicanadrág tornacipővel, edző cipővel, vagy éppen veszkó csizmával. V alakú fürdőruhák.

Flash dance és Dirty Dancing imádat hódított, talán ennek köszönhető, hogy ebben az évtizedben születtek a legtöbben a világra ;) Hard rock, heavy metal szólt a rádiókból és ekkor alakult meg az MTV is.

Elég sok elemet hordunk még most is ebből az időszakból, bár sokkal kifinomultabban, szerencsére.
Aztán kitudja, ahogy ismerjük a divatot, nemsokára visszajön a divatba a kreppelt haj, hiszen a válltömés ismét kezd uralkodni néhány tervezőnél.

Hozzászólások: