A DIÉTA, AMI EDDIG MINDENKINEK BEVÁLT: GRANDE GRAPEFRUIT KÚRA

RÉSZLETEK

 

Bárki aki ezt a diétát alkalmazza, habozás nélkül kitűnőnek találja majd, hiszen ez az étrend megengedi majd hogy bármennyit egyen, ugyanakkor a zsírokat is elégeti. Lássuk hogyan is lehetséges mindez?

 

  • Igyon naponta 8 pohár vizet. így biztosítja a szervezet számára szükséges folyadékmennyiséget. Mennyi is egy pohár víz? 250 ml, tehát igy 2 litert fog naponta elfogyasztani.
  • Egyen jóllakásig, anélkül hogy valamit kiküszöbölne, vagy a tányéron hagyna.
  • Ne változtasson a grapefruit, vagy grapefruitlé mennyiségén, mivel ez a mennyiség segít a súlycsökkentésben.
  • Mellőzze a kávé, burgonya és a desszert fogyasztását.
  • Vajban pirított ételek is megengedettek, sőt még vajat is fogyaszthatunk. A hús sincs megtiltva
  • Tartsa be a diétát 12 napig, utána feltétlenül szüneteltesse 2 napig.

grapefruit-diet


Ahhoz hogy szemmel látható eredményt érjen el, legalább két és fél hónapig kell a diétát folytatni.

A diéta egész napos, ezért kellő mennyiséget fogyasszunk belőle!

DIÉTATERV

Reggeli: 1|2 grapefruit, vagy pohár grapefruitlé, hogy az étvágyat elvegye. Megehet utána 2 tojást és 2 szelet sonkát.

 

Ebéd: Ugyanaz a helyzet a gyümölccsel, és utána saláta öntet nélkül, hús bármilyen mennyiségben, bárhogyan elkészítve.

 

Vacsora: Fél gyümölcs vagy egy pohár gyümölcslé. Most kényeztetheti magát vajban készített zöldségekkel, fűszerezve, salátákkal, mellé fogyaszthat húst vagy halat, bárhogyan elkészítve. Biztosan jól fog esni egy tea vagy egy kávé, ugyanis most megengedett. Lefekvés előtt még el lehet fogyasztani egy pohár zsírszegény tejet vagy paradicsomlevet.

Megjegyzendő hogy, ha a grapefruit helyett inkább ennek levét fogyasztja szívesebben, tegye bátran, de tilos megédesíteni. Ha salátákat fogyaszt, ezek készülhetnek a következő alapanyagok felhasználásával: spenót, zeller, garnélarák, csirke, avokádó, vöröshagyma.

Ezek mellett vannak megengedett és nem megengedett alapanyagok. Ezeknek a listáját dietetikus szakembertől szerezhetjük be. Amúgy is, egy diéta alkalmazása előtt érdemes felkeresni egy dietetikust, amely egészségállapotunknak és további más tényezőknek megfelelően felméri hogy alkalmas-e a diéta alkalmazása vagy más típusú diétát javasol a számunkra.

Megengedett alapanyagok: vöröshagyma, retek, brokkoli, teljes őrlésű gabonát

Nem megengedett alapanyagok: majonéz, chili, chipsek, fehér-hagyma , uborka, túrófélék, hot- dog és egyéb gyors ételek, kenyér, kapor, savanyúságok, stb.

A grapefruit alapú diéta zsírégető hatású beta-karotint tartalmaz, ami a negatív koleszterint semlegesíti. Nem csoda tehát hogy a “szív egészségét biztosító gyümölcs”-nek is nevezik. Sőt, egy ilyen diétának az előnye az is, hogy annyit ehet amennyit akar. És ha még ennyi sem volna elég, ezzel a grapefruit-os diétával, amit legalább 12 napon keresztül tartanunk kell, megengedhető az is hogy semmit ne vessünk meg az előző étkezési rendünkből és minél több grapefruitot eszünk, annál jobb, mivel sokkal több koleszterint éget majd el. ha felkeltettük érdeklődését, olvassa tovább cikkünket és többet megtudhat a diétáról.

Hozzászólások: