Brutális lesz a HTC új csúcsmobilja

Egyre több információ érkezik a HTC One M9-ről, amely néhány napon belül bemutatkozik a Mobile World Congressen.

A HTC aktuális csúcsmobilja immár harmadik éve marad a jól csengő One név mellett, csupán az utótag változik, ezúttal M9-re. Az idei modell Barcelonában mutatkozik be a Mobil Világkongresszuson, és bár a tajvani cégnél hivatalosan még nem erősítettek meg semmilyen információt, elég sok olyan tudnivaló látott napvilágot a telefonról, amely valószerűnek tűnik.

Nézzük, mit tudunk (vagy legalábbis sejtünk)! A március elsején bemutatkozó készülék külseje a kiszivárgott fotók tanúsága szerint nem sokat változik, ami a korábbi formaterveket ismerve jó dolog. Marad a fémes, szálcsiszolt kialakítás és az ívelt hátlap, legfeljebb a kamera környéke változhat kissé, ezúttal szögletesre. A fényleső egyébként végre nem a sokat promózott, ám a kritikusok és felhasználók által lufinak kikiáltott UltraPixel technológiát használja. Ehelyett egy tisztességesnek számító 20,7 megapixeles szenzort kap, és egyes értesülések szerint a Sony helyett a Toshiba gyártja. Az f/2,2 lencse 27,8 milliméteres fókusztávolsággal bír.

htc-one-m9-1

A fémház alatt a hírek szerint Snapdragon 810 alapú motor dolgozik, négy 2 gigahertzes Cortex-A57 maggal a teljesítménycentrikus alkalmazásokra, és négy 1,5 gigahertzes Cortex-A53 maggal, amelyek a kevésbé erőigényes, ám energiatakarékosságot elősegítő időszakokban dolgoznak majd. A telefonon a HTC felhasználói felületének legújabb verziója, a Sense 7 fut majd, méghozzá 5.0.2-es Lollipop rendszeren.

htc-one-m9-2

Hozzászólások: