Az egészség és a fiatalság forrása a sárgabarack!

India és Kína között él egy “hunza” nevezetű kicsiny népcsoport. Arról híresek, hogy magas az életkor átlaguk…

Gyógyító sárgabarack

A Himalája hegyeiben, India és Kína között él egy piciny népcsoport, a hunza. Messze földön híresek magas életkorukról és kicsattanó egészségükről. A minket sújtó civilizációs betegségek mind elkerülik őket. Mi a titkuk? A sárgabarack!

Fiatalság és egészség forrása – sárgabarack

A sárgabarack jótékony hatása vitathatatlan. Tartalmaz A-vitamint, béta-karotint, B17-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, C-vitamint és ként. A csontok és a szövetek újjáépítésében fontos szerepe van, így fogyasztása egyaránt javasolt fiataloknak és időseknek. Növeli a sejtek energiáját, élettartalmát, fokozza a vérképzést, mérsékli az asztmás panaszokat. Vízhajtó, méregtelenítő hatású. Segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertőzéseket.

14677467209963_12123312_db

A hunzák titka: a sárgabarack!

Egy világszerte nagyra becsült brit sebész, Dr. Robert McCarrison a következőket írta az amerikai orvosszövetség újságának 1922. január 7-i számában: „A hunzáknál nincs ismert rákos eset. Ennél a népnél hatalmas sárgabarack ligetek vannak. A sárgabarackot napon szárítják, és igen nagy mennyiségben fogyasztják.” A hunzáknak nincsenek orvosaik és kórházaik, fiaik mégis 100 éves átlagéletkort értek el, tökéletes életerőben és jó egészségi állapotnak örvendve.

A nők bőre feltűnően sima még idősebb korban is, tizenöt-húsz évvel fiatalabbnak tűnnek, mint más vidéken élő asszonyok. A hunzák a sárgabarackot és annak magjából készített olajat használják gyakorlatilag mindenre. Csupán ebben rejlik erejük és egészségük, vagy egyéb környezeti tényezők is közre játszanak?

Miért nincs a hunzzáknál rákos beteg?

Ne essünk túlzásokba!

Egy 80 kg-os férfi naponta 18-20 darab sárgabarack magot fogyaszthat el(vegyesen keserűt és édeset), ezáltal biológiailag elfogadható mennyiségű B17 vitaminhoz juthat.

Feltételezések szerint a

sárgabarackban, vagyis annak magjában található B17 vitamin miatt. A megfelelő mennyiségben jelen lévő B17 gátolja a sejtek rákos elváltozását elindító anyagok működését. Alternatív módszerként egyre több helyen használják injekció formátumban.

De valójában mi is a B17 vitamin? Ifj. Dr. Ernst T. Krebs 1950-ben, sokéves kutatás után elkülönített egy új vitamint, melyet B17-es számmal látott el, és elnevezte Laetrilnek.

Gyakorlatilag az összes gyümölcs magjában megtalálható ez a vegyület. Az alma, kajszibarack, cseresznye, őszibarack, szilva, mandarin és hasonlók tartalmazzák ezt a faktort; nemritkán rendkívül magas, akár 2-3%-os koncentrációban.

Fontos tudni, hogy a B17 ciántartalmú vegyület! A B17 felszívódik a szervezetben, ott egy enzim hatására felbomlik, majd benzaldehid és cián szabadul fel belőle. Ez az enzim sokkal nagyobb mennyiségben van jelen a rákos sejtekben, mint az egészségesekben. A ciánt viszont további enzimek segítségével köti a sejt különböző kéntartalmú aminosavakhoz.

Ez a második enzim viszont hiányzik a rákos sejtekből. Tehát a rákos sejt felbontja az egyébként ártalmatlan vegyületet két olyan molekulává, ami viszont el is pusztítja. Az egészséges sejtek viszont védettek, sőt tápanyagként használják fel a B17 vitamint.

 

Szépségápolás sárgabarackkal

A sárgabarack és annak magja jótékony hatással van a bőrre, a hajra és a körömre.Magjának olaja zsírsavakban gazdag, természetes módon regenerálja a bőrt és a kötőszöveteket. Megtalálható ezért hidratáló készítményekben, tusfürdőkben, bőrradírokban és egyéb kozmetikai termékekben.

Ha valamilyen okból nem jut elegendő kén szervezetünkbe, a haj elvékonyodik, a köröm pedig törékennyé válik. A haj és köröm szépségének, valamint a bőr fiatalságának megőrzése érdekében tehát fogyasszunk rendszeresen sárgabarackmag-olajat!

A sárgabarack felhasználási módja

A sárgabarack nemcsak jótékony hatású, hanem rendkívül finom gyümölcs is! Bármit készíthetünk belőle a levestől kezdve a tortáig.

Hozzászólások: