Alacsonyan köröz egy utasszállító Pápa felett

Szokatlanul alacsonyan köröz a Wizz Air egyik utasszállító gépe Pápa felett, írta egy olvasónk:

10 órakor láttam egy Wizz Airnek tűnő gépet elrepülni  Pápa irányába kb. 500 méter magasan (ez nagyon alacsony egy polgári utasszállítónak errefelé a házunk felett Olaszfalu-Felsőperén)

A Flight Radaron is jól látható, ahogy az Airbus A320-232-es folyamatosan köröket ír le (érdemes ránagyítani a térképre). Az is látható, hogy néha csak 200-300 méteres magasságban repül, majd ismét magasabban. Közben minden alkalommal elrepül a Magyar Honvédség Bázisreptere fölött.

6876373_6cb1cd6c74ba8ffc7b2604a7c0c8f22b_wm

Egy légügyi szakértő kérdésünkre azt mondta: nagy valószínűséggel egy menetrenden kívüli gép gyakorlórepüléséről van szó. Erre utal az is, hogy a Flight Radar sem tünteti fel a gép úticélját. Az viszont látható, hogy a WZZ 701-es jelzésű gép Ferihegyről indult.

Kényszerleszálláskor hasonló módon köröznek a gépek, amikor üzemanyagot égetnek el. Nagy valószínűséggel ezt gyakorolják Pápa közelében.

Cikkünk megjelenése után egy olvasónk azt írta:  Pápán rendszeresen szoktak gyakorolni a Wizz Airgépei. Ferihegyen ugyanis a nagy forgalom miatt nem tudnak megközelítést, átstartolást végrehajtani fennakadás nélkül.

Pápán egyébként NATO-rapülőtér van. Ott csak vészhelyzetben szállhat ott le polgári repülő.

Az ügyben kerestük a Wizz Airt. Hamarosan válaszolnak.

Izgatottan várjuk a fejleményeket

Forrás: index.hu

Hozzászólások: