A Harvard Egyetem kutatásai szerint azok a szülők, akik “jó” gyerekeket nevelnek betartják ezt az 5 szabályt!

Mindamellett, hogy egy változó világban élünk a gyerekek szükségletei nem változtak. Ma szeretnénk bemutatni nektek 5 olyan titkot a gyerekek nevelésével kapcsolatban amelyek alkalmazásával jó gyerekeket nevelhetünk.

Ezt az 5 dolgot a Harvard egyetem pszichológusai tanácsolták. Az egyre fejlődő technológia korában azt vettük észre, hogy változtatni kell a nevelési elvünkön. A régi időkben amikor még nem volt ennyi modern telefon, laptop és egyéb ehhez hasonló eszköz a gyerekek labdával játszottak, bújócskáztak és nem a képernyőt nézték egész nap.

Késő estig játszottak a szabadban, lehet, hogy eljött az ideje annak, hogy ismét visszatérjünk a régi időkhöz. Ma már egy új és modern világban élünk, a gyerekek már kicsi koruktól hozzászoknak ezekhez a készülékekhez. A Harvard egyetem pszichológusai a gyerekek harmonikus fejlődését vizsgálták, a gyerekek életkörülményeitől függetlenül.

A kutatások eredménye: Bemutatjuk nektek azt az 5 titkot amely a sikeres gyerekneveléshez szükséges!

1. Töltsünk együtt több időt a gyerekkel

Ez egy egyszerű tanács. Mindenütt és minden percben körül vagyunk véve elektronikus felszerelésekkel és kevés időnk marad a körülöttünk lévő emberekre. A legegyszerűbb dolog a gyerek kezébe egy telefont adni azért, hogy elfoglalja magát, de nem ez a megoldás. A gyerekkel együtt töltött idő azt jelenti, hogy tegyünk félre mindent és olvassunk egy könyvet együtt a gyerekkel, vagy menjünk el vele sétálni. Beszélgessünk a gyerekkel, ő csak ezekre az együtt töltött percekre fog emlékezni és nem arra amit vásároltunk neki.

2. Beszélgessünk a gyerekkel

Próbáljuk meg megérteni mi történik a gyerek életében, beszélgessünk a tanáraival, az edzőjével, így fogunk tudni változtatni néhány dolgon a gyerek viselkedésével kapcsolatosan. Jobban fog hinni magában és tudni fogja, hogy mindent megbeszélhet a szülővel. A gyereknek hallania kell, hogy ő a legfontosabb a szülei számára.

3. Mutassuk meg a gyereknek, hogyan oldjon meg egy problémát, de ne fektessünk túl nagy hangsúlyt a végeredményre

A legnagyobb öröm egy gyerek számára az, ha elemezni tudja és meg tudja oldani egyedül az adott problémát. Kínáljuk fel neki, hogy döntsön egyedül és találja meg a legjobb megoldást. Ha csak egy jó megoldásra fektetjük a hangsúlyt akkor az a gyerek kárára lehet.

4. Mondjunk a gyereknek köszönetet

Azok az emberek akik többször mondják azt, hogy köszönöm fogékonyabbak arra, hogy segítsenek másokon, jobb és boldogabb emberek. A szülők kötelezettségeket kell találjanak a gyerek számára, utána pedig meg kell köszönjék neki a jó eredményeket. Amikor a gyerek jól csinál valamit, mindig köszönjük meg neki. A gyerekbe úgymond bele kell ültetni az együttérzést. Meg kell értenie, hogyha másokon segít akkor ő is jobb emberré válik.

5. Tanítsuk meg a gyereket arra, hogy lásson többet

Engedjük meg a gyereknek, hogy együttérzéssel lássa a világot, mert sok gyerek csak a közeli családtagokra gondol. Nagyon fontos megtanítani azt a gyereknek, hogy legyen jó hallgatóság és tudjon beszélgetni a modern készülékek nélkül. Tanítsuk meg azt is a gyereknek, hogy tisztelje az embereket. Ha a gyerek nyitott más kultúrák megismerésére akkor jobb és boldogabb lesz.

A szülőké a teljes felelőség a gyerekek nevelését illetően. Kedves szülők segítsünk a gyerekeinknek helyesen eligazodni ebben a világban. A siker a jóérzésben és a szeretetben rejlik. Egy jó érzésű, tisztelettudó és az etika szabályait ismerő gyerek nevelése mindig nehéz munka volt és ma is az, de ennél fontosabb munka nincs egy szülő életében.

Forrás

Hozzászólások: