8 ok, amiért ruhátlanul aludni jó

1. Jobban alszol Kevesen tudják, hogy alvás közben az emberi test automatikusan lehűti magát. Így, ha ruha nélkül alszol, testhőmérsékleted alacsonyabb lesz, ami pedig egy sokkal természetesebb, jobb alvást eredményez.

2. Kiszellőztethetsz odalent
Teljesen normális, hogy a baktériumok szálláshelye, viszont mikor túl meleg és nedves az „idő” odalent, a baktériumok elszaporodhatnak, ami különféle problémákhoz vezethet. Mindemellett tested más testrészei, mint például a hónalj, vagy a lábfej is esélyt kapnak a mindennapos gyötrelmek alóli felszabadulásra.

3. Több az együttlét
A csupasz testek találkozása oxitocin-termelésre ösztönzi az agyat. Minden este forró lehet, ha a ruhák már előre lekerültek!

ruhanelkul-540x280

4. Egyszerűbb
Nincs szükség pizsamára. Egyértelműen nem kell többet pizsit mosni. Oké, talán egy leheletnyivel gyakrabban dobod be a paplanokat a mosógépbe, de még így is kevesebb mosás, mint ha pizsamát is használnál.

5. Szabályozza a kortizolszinted
A kortizol egyfajta stresszhormon, ami terhelheti a testedet. Ahogy már említettem, a ruhátlanul alvás alacsonyan tartja a testhőt, ami megakadályozza, hogy a kortizol szint túl magas legyen. Magas kortizol ugyanis szorongáshoz, étel utáni sóvárgáshoz és súlygyarapodáshoz vezethet.

6. Magabiztosabbnak érzed magad.
Harmóniában leszel a testeddel. Élvezheted az friss, ropogós ágynemű és a reggeli hideg levegő tapintását a bőrödön, amitől garantáltan a vonzó éned fogja elhagyni minden reggel az ágyat.

7. Megakadályoz az ellustulásban.
Egy hosszú nap után, hazaérve felkapod az elnyűtt pizsinacidat és úgy érzed, a világ összes problémája megoldódott néhány kósza óráig. Ez esetben, azonban esélytelen, hogy elintézd az aznapi teendőidet, vagy elmenj az edzőterembe, egyáltalán elhagyd főhadiszállásodat. Nincs pizsama, nincsenek elpazarolt esték.

8. Jót tesz a bőrödnek.
A bőröd keményen dolgozik az éjszaka folyamán. A mély alvás serkenti a bőr regenerációját, azonban ha ruharétegek alá rejted őt, megakadályozod ebben a folyamatában.

Hozzászólások: