8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha sokat olvasol!

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha sokat olvasol!
Alighogy megtanulunk olvasni, sokunkban kialakul a ragaszkodás az olvasás nyújtotta élményhez, a könyvekhez. Nem minden embert kötnek le a könyvek, ám akiket igen, azok tisztában vannak azzal, hogy a könyvek által nyújtott izgalmak, képzeletbeli utazások és élmények semmihez sem hasonlíthatók.Lássuk, miért érdemes sokat olvasni:
hu_5_0481

1. Mentsvárat jelent a nehéz pillanatokban: egy jó könyv minden helyzetben mentőöv lehet, hisz az olvasás alatt kikapcsol a körülöttünk lévő világ, megszűnik minden, csak a történet elevenedik meg előttünk. Aki szeret olvasni, az bátran forduljon a könyvekhez, ha felejteni szeretne, hisz a könyv a legjobb drog.

2. Időutazásban lehet részünk: a könyv által utazhatunk térben és időben, számos kultúrát, társadalmat ismerhetünk meg. Az olvasás nem egyéb, mint egy repülőjegy, amellyel bármikor bárhová utazhatunk, és sosem veszti érvényességét.

3. Új családot kapunk: függetlenül, hogy milyen kapcsolatban, viszonyban élünk, az olvasás által egy új családnak is tagja leszünk, amely hatalmas, rendkívül összetartó, és amelynek tagjait az olvasás szeretete köti össze.

4. Szebben és egyre szebben beszélünk: az olvasás folyamatosan fejleszti a szókincset, hisz rengeteg új kifejezéssel találkozhatunk.6. Jobb emberek leszünk: a könyvek által az emberi létezés számos fajtájával megismerkedhetünk. Számos szituációval, élethelyzettel találkozhatunk, ami fejleszti az empátiakészségünket, így jobban megérthetjük a környezetünket, a világban zajló eseményeket, és tanulhatunk belőlük.

7. Sokat tanulunk: az olvasás mennyisége egyenesen arányos a világról, az emberekről való tudásunk mennyiségének növekedésével. Elmélyülhetünk a különböző történeti korok társadalmaiban, kultúráiban, a pszichológiában, konyhaművészetben és számos egyéb másban. A lehetőségek határtalanok, csak győzzük magunkba szívni az információkat.

8. Fejleszti a kreativitást: olvasás közben élni kezd az agyunk, és jó hír, hogy ez azután is folytatódik, ha befejeztük az olvasást. A könyvek által bátrabban merünk álmodni, bátrabban vállaljuk magunkat, hisz a képzelőerő az ember egyik legnagyobb kincse.

5. Érdekessé teszi a várakozási időt: nem sok ember szeret várakozni, ám az olvasni szeretők imádják, hisz az alatt is beletemetkezhetnek a legújabb kedvencükbe.

Hozzászólások: