7 fontos lecke, amit megtanulsz egy egészséges kapcsolatban

A viták néha közelebb hoznak

Egy harmonikus kapcsolatban is akadnak bizony viták, de ezek nem vetnek véget a kapcsolatnak, hanem pont, hogy megerősítik azt.
Voltál már tányércsapkodós, hirtelen haragból szakítós veszekedésben? Talán voltál már, de egy boldog kapcsolatban ezt nem így éled meg.

Nem kell folyton egymáson lógnotok?

?és ha a kapcsolat olajozottan működik, akkor nem is akartok.
Az elméd teljesen nyugodt lehet egész nap, hiszen tudod, hogy a másik szeret téged. Ezért nem is érzel késztetést arra, hogy a nap minden egyes percét vele töltsd, és akkor sem rettegsz, ha rájössz, hogy nem is vagytok összenőve.

Önmagadat adhatod

Mindegy, hogy mennyire különc vagy: ha megtaláltad a megfelelő partnert, akkor nem kell szégyellned a szokásaidat előtte, hiszen ő nem csak, hogy elfogad, de éppen így szeret!

Inspirál

A megfelelő partner nem arra biztat, hogy déli tizenkettőkor egy pizsamában üldögélj a gangon kiflit majszolva. A jó kapcsolat inspirál, feldob, és arra késztet, hogy dolgozz a saját céljaidért, és mindig a legjobbat hozd ki magadból.

Nem akarod megváltoztatni

Nehéz elképzelni, hogy egy jó kapcsolatba ezzel az elhatározással fogtál bele: ?Hát, elég cudar egy csajszi, de majd én helyrerakom!? Egy egészséges viszonyban nem kell, hogy a másik pszichológusa, orvosra, terapeutája, érzelmi szemetesládája, vagy apapótléka legyél.

Nem érzed sebezhetőnek magadat

Talán épp a földön vagy, gyengének gondolod magadat, de a megfelelő pár előtt nem félsz megosztani efféle gondokat.

Örülsz, hogy mellette döntöttél

Ha visszamehetnének az időben az emberek, vajon mennyien mondanák el azt, hogy ők bizony a jelenlegi párjukat választanák ismét? Ha te úgy érzed, őt választanád újból, akkor a megfelelő párt találtad meg magadnak!
Hozzászólások: