6 dolog, ami csodássá teheti a hosszú távú kapcsolatot

Szeretitek egymást, de már kezd oszladozni a rózsaszín köd? Egyre inkább körvonalazódik, milyen ember a partnered? Céljai és vágyai világosak. Ahogyan a hibái is. Hogyan tovább?

Mi történik, ha elrepülnek a gyomrodból a pillangók, ha felszáll a rózsaszín köd? Mit látsz máshogy, sokkal világosabban? A párodat. Láthatod valódi karakterét, minden kisebb, nagyobb hibáját, ami eddig talán fel sem tűnt, vagy ha igen, átsiklottál rajta.
Csak azért, mert a kezdeti lángolás mérséklődött, még nem feltétlenül alszik ki a tűz. Sőt! Ideális esetben ilyenkor kezdődik az igazán mély szeretet, a kapcsolat ekkor kerül át egy új, szilárd alapra. Mert az szeret igazán, aki nem csak a jót és szépet látja benne, hanem elfogadja a hibáidat is. És fordítva.

Aki benne van, vagy benne volt már valaha egy hosszú távú kapcsolatban, tudni fogja, mire gondolunk. Aki még csak most keresgéli az igazit, annak nem árt tisztában lennie néhány olyan apró dologgal, ami boldogabbá teszi a hosszú távú kapcsolatot.

 

1. Humor nélkül nem megy

 

Bizony, a humor segít áthidalni a legnehezebb helyzeteket. Vannak ugyanis olyan életszituációk, amelyekkel szemben tehetetlenek vagyunk. Ha ilyenkor képesek vagyunk az egészen nevetni, és humorosan felfogni, akkor a lehető legjobbat tesszük magunkkal. Ha ehhez még szerető társunk is van, akkor már nem is tűnik olyan borúsnak a sötét égbolt.

 

A humor kiváló kapocs lehet egymás között. Ha tudunk nevetni valamilyen elrontott helyzeten, valamilyen jelentéktelen vitán, akkor hirtelen máris közelebb kerülünk a megoldáshoz. A humor megédesíti a hétköznapokat, már nem tűnik olyan nehéznek és unalmasnak a heti mókuskerék, ha sok benne a vicces pillanat!

2. Kell a figyelem és a romantika

 

Dr. M. Gary Neuman családi tanácsadó saját felmérésére hivatkozva állítja, hogy a nő akkor lehet elégedett a kapcsolatban, ha a párjával minden nap minimum fél órát zavartalanul együtt tölthetnek. Ugyanez az igény természetesen felmerül a férfiakban is, nem véletlen, hogy a kapcsolatok egyik összetartó ereje a kellő figyelem és a romantika. És ezen nem csak hangulatos vacsorákat, sétákat, stb. kell érteni, hanem olyan apróságnak tűnő dolgokat, amik leírva természetesnek tűnnek, de a hétköznapi hajszában sokszor átsiklunk rajtuk. Ilyen, amikor a pár délután-este fáradtan hazatérve a munkából nem meséli el egymásnak a napi történéseket. Természetes, hogy mindketten fáradtak, ugyanakkor egy kis figyelemmel, megértéssel oldani lehetne a bennük lévő feszültséget, és emellett rengeteg szeretetet adhatnának egymásnak.

 

Legalább napközben fontos lenne egy-egy meglepi telefonhívás, este pedig ölelés, csók és bók. Ezek az apró gesztusok nagyon jót teszek a párkapcsolatnak.

 

3. Társ a rossz(abb) napokon is

 

Ne csak akkor biztasd a szeretetedről, ha párodnak „megy a szekere”, ha jókedvű, boldog. Legyél akkor is méltó társa, ha rossz napja van, és kutyául érzi magát. Ilyenkor van a lehető legnagyobb szüksége ara, hogy érezze, teljes szíveddel mellette állsz. Meglátod, meghálálja majd az  „erőfeszítéseidet”.
Hozzászólások: