5 dolog, amivel feloldhatod a negatív karmát

A karma szó szerint cselekedetet, vagy tettet jelent. A karma a hatás-ellenhatás egyetemes törvénye, amely azt jelenti, hogy minden, amit gondolunk, mondunk, vagy teszünk, reakciót vált ki, vagy hatása van. Ez alapján minden tett, amit véghezviszünk – legyen az jó, vagy rossz – elnyeri méltó jutalmát.

Ha ma valami rosszat cselekszünk, könnyen meg lehet, hogy a későbbiekben hasonló rosszat kapunk vissza. Ez nem feltétlenül a jelen életünkben történik meg, de valamikor mindenért meg kell fizetnünk. Ha tehát karmáról van szó, ugyanúgy létezik pozitív és negatív karma is.

A karmának semmi köze nincs a végzethez, a sorshoz. A karma nem büntetés, vagy megtorlás, hanem egy olyan folyamat, amely során minden tettünk következményekkel jár. Ha tehát egy rossz döntést hozunk, akkor a későbbiekben sajnos keményen meg kell fizetnünk az árát. Ugyanígy jelenlegi életünk közvetlen következménye mindannak, amit valaha is tettünk az előző életünkben. Mindannyiunknak feladataik vannak, de senki sem kap több feladatot annál, mint amit képes elvégezni. Azok az emberek, akik tudatában vannak karmájuk működésével, sokkal jobb helyzetben vannak, szemben azokkal, akik semmit sem tudnak erről, és mindenféle irányítás nélkül, véletlenszerűen élik az életüket. Ám van néhány lehetőség, amellyel igenis oldható a karma.

Hogyan oldható a negatív karma?

Karma-Tattoo-640x427

1. Megbocsátás

A karma feloldásának egyik legerőteljesebb módja az önmagunknak és másoknak való megbocsátás. Ha valaki megbánt bennünket, mi pedig jó szívvel és fenntartások nélkül megbocsátunk, azzal jó karmát hozunk létre. Nincs olyan ember, aki az élete során ne követne el hibákat, ezért fontos, hogy önmagunknak is meg tudjunk bocsátani. Mindez nem könnyű. Elfogadni a másikat, és megbocsátani a legsúlyosabb vétket is. Ám ha mindez sikerül, akkor nem gyűjtjük tovább a negatív karmát és saját életünket könnyítjük.

2. Szándék és nagylelkűség

A legfontosabb szerepet a szándékaink játsszák a karma szempontjából. Ha például egy dús gazdag ember árvaházat építtet, akkor kétségtelen, hogy nagylelkűségéért karmikus előnyökben részesül. A karmikus előnyök mértéke azonban az ember szándékaitól függ. Ha az árvaház építtetésében az motiválta, hogy otthont biztosítson az árván maradt gyermekek számára, akkor nagyon nagy előnyökre számíthat. Ha azonban más céljai voltak vele (pl. hogy megerősítse politikai karrierjét, akkor ez sokkal kisebb jutalommal jár. A karma a világon az egyik legrégebben létező tan. Alapvetően igazságos, és pártatlan szellemének lényege: ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.

3. Pozitív gondolkodás

A pozitív gondolkodás szintén nagyon fontos ahhoz, hogy a tanulás a lehető legrövidebb ideig tartson, és a feladatokat örömmel oldjuk meg, ne problémának vagy tehernek tekintsük, bármilyen karmával is szembesülünk. Ha így teszünk, pontosan úgy fejlődünk, ahogy a személyiségünk elbírja, és ahogy vállaltuk. A sorsunkat mi írjuk, a jövőnk képlékeny. Szabad akaratunk van. Ám ne feledjük, hogy a szabadság mögött ott van egy fajta korlát. Ha nem lennének korlátok, akkor nem éreznénk azt, hogy van gondviselés, azt hogy valaki törődik velünk, hogy segítenek. Korlátok nélkül félni kezdenénk. Ezzel a korlátok közötti szabadsággal elérhető az, hogy ne hibázzunk túl nagyot, és csak annyi „tananyagot” gyűjtsünk össze, amennyi éppen szükséges.

4. Meditáció

Rendkívül fontos, hogy leüljünk olykor meditálni, elmélyülni, és feltegyük magunknak a kérdést: “Mi az az érzés, érzelem, ami akadályozza a fejlődésemet?” Ha ezt megfelelő elmélyült állapotban tesszük fel, jönni fog a válasz. Ezt az érzelmet aztán el kell kezdeni boncolgatni, elemezni ebben a mély tudatállapotban. “Honnan jön ez az érzés?”, “Mi haszna van ebből az egómnak?” ,”Milyen más érzelmekkel, érzésekkel kapcsolódik össze?” Ha ezt végigcsináljuk, meg fogjuk érteni azokat az érzéseket, amelyek blokkolják a fejlődésünket, és fenntartják bennünk a negatív karmát.

5. Teremtő vizualizáció

A teremtő vizualizáció az a művészet, amellyel gondolatban képeket alkotunk azért, hogy megszerezzük azt, amire vágyunk. Ezért teljesen át tudja alakítani az életünket, így a negatív karmát is képes feloldani. Alkalmazhatsz kreatív vizualizációt, hogy megváltoztasd a körülményeidet, előrelépj a karrieredben, javuljon az egészséged, elhagyj rossz szokásokat, sőt, még szerelmet, pénzt és egyéb célokat is magadhoz tudsz vonzani. Ha azonban azt gondolod, hogy nélkülözöd a szerencsét, vagy a vonzerőt, a tudatalattid ezt váltja valóra.

 

Hozzászólások: